keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Nopeat kuulumiset

Huh kun on ollut taukoa taas kirjoitella! Koulu on vienyt aika paljon aikaa ja muutenkin on voimat olleet ihan lopussa vaikka syysloma juuri olikin. Mutta asiaan. Olin viime viikolla kahdella tunnilla Dixiellä maneesissa ja kummatkin sujuivat ihan hyvin. D käyttäytyi hienosti kuten aina ja vaikkakin käynti oli taas liian reipasta, ravi oli hidasta. Välillä oikein hyvää, mutta perjantaina se melkein meni liian hitaan puolelle. Ravipivotteja yritin tehdä myös, viimeinen onnistui ihan ok:sti. Maneesissa tullaan tietenkin nyt talvella enemmän ratsastamaan ja olenkin jo ihan tyytyväinen, että siellä sujuu jo aika hyvin.

Perjantaina taas tunnille ja viikonloppuna treenataan ja tuuppaillaan ahkerasti, kun on ponille ollut nyt vähän kevyttä tuo liikunta. Mutta nyt on taas ratsastusmotivaatio kohdallaan ja Dixie joutuu todellakin hommiin. :D

Tähän ei nyt mitään kuvia ole ja muutenkin aika mitään sanomaton postaus. Jotain postausehdotuksia voi heitellä, kun niitä ehtisin toteuttamaan. Ja loppuviikosta tulee tietty myös postausta. :)

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lomalomaloma!

Syysloma alkoi perjantaina ja kestää koko viikon, tuli tarpeeseen :D Keskiviikkona olin tunnilla Dixiellä ja tehtiin taas paljon ykkös-kakkos pivotteja ja sidepasseja. Sidepassit alkoi onnistua tosi hyvin ja ponilla taitaa sittenkin olla hieman syksyenergiaa, kun se vaikuttikin ihan reippaalta. Nyt kun sidepassit onnistuvat jo hyvin, minun pitää vaatia Dixieltä enemmän: sitä pitäisi pyytää menemään sivuttain ihan vaikka viisikin metriä, kun helposti teen niin parin metrin kohdalla, että kun menee hyvin, lopetan ja pyydän raviin. Vaadin siis paljon enemmän ja ihan hyvin sekin sujui. :)

Tänään olin äidin kanssa yhdessä tallilla ja ratsastettiin puokkiin maneesissa. Itse menin ensin, äiti sitten. Maneesissa ei ollut tukena heppakavereita, mutta hienosti Dixie silti meni. Kentällä se ei sano mitään vaikkei muita olisikaan, mutta maneesissa se meinaa aina välillä hirnua ja pysähdellä. Tänään se ei tehnyt niitäkään, kuin hirnui ehkä kerran.



Viikolla tehtiin myös naruriimuiluja ja poni toimi niissäkin hyvin. Eilen sillä olikin ansaittu vapaa päivä. :)

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hienoin heppanen

Keskiviikkona ja perjantaina olin Dixien kanssa tunneilla aiheena pivotit ja sidepassit.  Kuitenkin joku kysyy, mitä ne on, niin yritän jotenkin selittää, vaikka saattaakin mennä ihan metsään.

Ykkös- ja kakkospivoteissa hevonen on taivutettu liikkeen suunnasta poispäin, takajalat astuu ristiin, eli takaosa kiertää etuosan ympäri. Kun pivotti sujuu, taivutus pois ja suoralla hevosella sidepass eli hevonen menee sivuttain. Pohkeenväistössä se menee loivaan sivuttain, tässä sen pitäisi mennä melkein suoraan sivuttain.

Näitä siis teimme ja perjantaina muistui taas pitkästä aikaa mieleen, miten ne sidepassit kunnolla tehtiinkään. Sain siis ekaa kertaa ikinä Dixien menemään sidepasseissa suorana ja kunnolla kumpaakin suuntaan. Tätä tehtiin myös lauantaina ja silloinkin onnistui myös kivasti. Kuvia ei kuitenkaan noilta treeneiltä ole.

Tänään eli sunnuntaina haluttiin antaa ponille rennompi päivä ja unohtaa pivotit. Itseasiassa se oli lauantainkin tarkoitus, mutta innostuin sitten kuitenkin hinkkaamaan pivotteja ja sidepassia varmaan ainakin tunnin ajan :D

Tänään Dixie sai naruriimun päähänsä ekaa kertaa ikinä meillä, mikä on sinänsä hassua, kun Tähden (vanha hevonen) kanssa naruriimuiltiin tosi paljon. Maastakäsittelyä ollaan tehty Dixien kanssa lähinnä halterin ja seuraamisjuttujen kanssa.

Ensin taivuttelin Dixieä maastakäsin, käänneltiin takaosaa, kävin Dixien narun päällä koko kropan läpi yms perusjuttuja. Dixien ilmeestä päätellen ihan lällyjä tehtäviä. Ohjasin sitten Dixien myös ympyrälle ja kun alkupunkemiset syliin saatiin kuria, se toimikin ihan älyttömän mukavasti molempiin suuntiin. Laitoin sen myös laukkaamaan ja ponilta oli ihan levikset revetä, niin innoissaan se oli. Tämä on tosiaan toinen kerta, kun se on meillä ollessaan ikinä liinassa juossut. Tätä ei kuitenkaan jatkossakaan aleta tekemään kovin usein, kun se rasittaa jalkoja aika paljon.

Kamera oli äidillä, mutta ei se kerinnyt kuvata jutellessaan tallilaisen kanssa. Lopuksi menin vielä vähän ilman satulaa ja siitä saatiin parit kuvat.




Dixielle kuuluu siis ihan hyvää. Olen sen kanssa ratsain parina päivänä kävellyt myös pientä maastolenkkiä ja Dixiellä on ollut niiin kivaa laitumella, että sen saaminen sieltä on parina päivänä ollut vähän ongelmallista. Käänteispsykologia on auttanut: menee rapsuttelemaan ja puhumaan toiselle hevoselle ja äkkiäkös mustasukkainen tammuska tulee :D

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pivotteja ja uudet bootsit

Oho, taas on päivittely ollut aika hidasta, viimeksi sunnuntaina kirjoitin. Maanantaina olin Dixiellä tunnilla ja tehtiin sisäpohkeen ympäri voltteja. Muoto oli vähän hakusessa, kuitenkin onnistui paremmin ravissa kuin käynnissä. Siirtymiset sujui hyvin. Maanantaina sain myös pari kuukautta sitten tilaamani buutsit Scandinavian Arabiansilta.



Tiistaina Dixie oli pitkästä aikaa läpiratsastuksessa ja keskiviikkona ratsastin itse reilun tunnin pivotteja väännellen. Treenattiin ihan hikihatussa ja hinkattiin jokaista huonoa siirtymää, tietä yms paremmiksi. Kaikenkaikkiaan se olikin oikein kiva ratsastaa ja parit sidepassit saatiin myös ilman niin helposti tulevaa lapa edellä menoa.

Torstaina annoin ponille vähän rennomman päivän, mentiin metsälenkille kävelemään. Ja se taas nautti siitä niin paljon kuin vaan voi hevonen nauttia! Perjantaina olin taas tunnilla ja teimme pivotteja, käynnissä ja ravissa. Ravikin alkoi loppujen lopuksi vähän helpottua, vaikka täydellisyydestä ollaankin vielä aika kaukana. Siirtymiset sujui taas kerta kerralta helpommin ja ravista käyntiin siirtymisissä löytyi myös se kadoksissa ollut hidas käynti.

Lauantaina äiti ratsasti ja sunnuntaina eli tänään ratsastimme yhdessä. Äiti ratsasti ensin ja sitten menin minä. Tein alkuun parit ykkös-kakkos pivotit käynnissä ja sitten ratsastin hetken suoria linjoja käännökset kuntoon. Dixie kääntyi aika hyvin ja ravasi tänään ravipivoteissakin tosi hyvin. Ravista käyntiin siirtymisissä käynti oli tosi hyvää, hiljaista ja kuulolla olevaa. Käynnistä raviin taas joudutaan vielä tekemään töitä, ne eivät tulleet kuin pari kertaa tarpeeksi terävinä.

Bootsit käytössä. On muuten tosi mukavat jalassa :)




Jalan kuulumisista sen verran, että nyt se pysyy hyvin suorassa ja ravissa ja käynnissä. Mutta käännöksissä, volteissa tai jossain erikoisemassa meinaa pyrkiä koukkuun. Tänäänkin yritin kiinnittää huomiota niihin ja kuvista näyttää että ihan hyvin onnistuin, vaikka kieltämättä oli siellä pari aika järkyttävääkin jalkakoukku kuvaa. Ehkä joskus tästä ongelmasta päästään ihan kokonaan! :D


Välillä piti ottaa jalustimet pois, että saisin jalan kunnolla suoraksi.

Ja näin suoruus katoaa

Jalka oikein!




Dixie meni tänään todella kivasti ja vaikka yleensä jäänkin aina harmittelemaan jotain juttua kun se olisi voinut mennä paremmin mutta nyt päätän olla ihan tyytyväinen. Loppukäynnit käveltiin osittain kentällä ja osittain pienellä lenkillä ja poni oli kyllä taas ihan super.

 
Martingaalit jätettiin tänään pois, kun ne osottautuivatkin vähän liian isoiksi, tehty kai puoliverisen mitoille. Eli täytyy varmaan ostaa uudet. Mutta hoidettiin poni pois ja vietiin se laitsalle, jonne se on nyt taas hetkeksi päässyt.
 

Mussukka <3