sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ratsastelua ja paljastus video ahmatista

Dixiellähän epäiltiin viime viikolla kaviopaisetta, mutta se ei kuitenkaan ollut kyseessä. Dixiellä ei ole koskaan ollut takajaloissa kenkiä, vain etujaloissa, mutta nyt huomasimme, että se tarvitsee kengät takajalkoihinkin. Ollaan kuitenkin maastoiltu nyt aika paljon, joten se oli varmasti kuluttanut takakavioita. Torstaina kuitenkin poni sai kengät takajalkoihinkin ja arkominen loppui heti. :)

Tyytyväiset!

Eilen eli lauantaina olin Dixien kanssa tunnilla. Menimme ensin alkukävelyt ja sen jälkeen teimme muutamat ykkös-kakkos pivotit. Yritin muistaa kaikki tärkeät asiat Dixien kanssa pivotteja tehdessä: käsi reilusti ja avaavasti sivulle, selkä suoraksi ja pohje taakse. Kummatkin suunnat sujuivat ihan hyvin, vaikka mulla onkin selvä puoliero, kumpaan suuntaan istun ja teen ne paremmin. Pitää siis ahkerasti harjoitella sitä toista puoltakin.

Sitten aloimme tehdä tehtävää, missä menimme uraa pitkin ja aina opettajan huutaessa seis pysäytimme ja teimme spinin ja vaihdoimme suuntaa.  Käynti piti korjata hiljaiseksi, pysähdykset teräviksi ja spinit piti tehdä paikallaan. Yleensä ennen kun olen ratsastanut hiljaista käyntiä, se on ollut välillä hiljaista, mutta pikku hiljaa kiihtyi. Eilen se oli kuitenkin useimmiten ajasta ihmeen hiljaista ja mukavaa. Hieno poniini :)

Pysähdykset ovat meillä aina olleet helppoja, jo pelkkä wow:n sanominen saa Dixien pysähtymään. Spineissä taas oli aluksi ongelmia, kun en heti muistanut ideaa. Yritin kokoajan pitää kädet etukaaren vieressä, että tekisin koko spinin jalalla, enkä yhtään kädellä. Dixie tahtoi liikkua eteenpäin, eikä hetkeen tullut paikallaan pysyviä spinejä. Jossain vaiheessa kuitenkin hoksasin, että mitä enemmän istun "takaosan päällä" eli nojaan reilusti taakse, sitä paremmin spinit sujuivat. Lopuksi tuli kaksi tosi hyvääkin, mistä olen tyytyväinen!

Hetken päästä tehtiin tätä samaa tehtävää ravissa. Aluksi Dixie tuntui vähän laiskalta, mutta hetken ravattua se siitä virkenikin. Oli hauska istua ponin niin tasaisessa ravissa, josta pidän ihan äärettömästi. Sain sen välillä myös pyöristymään ja muutenkin se kuunteli oikein hyvin. Oli siis todella kiva tunti, Dixie sai paljon kehuja ja haleja ja porkkanoita porkkanavenytyksien myötä. Olin jopa niin tyytyväinen, että otin sen toisen riimun kotiin ja lupasin pestä sen sille. :D (Huomio Dixie. Mene jatkossakin hyvin, niin mamma kiillottaa varusteitasi. ;) )

 
Tuossa on muuten  paljastusvideo Dixiestä. Sillä on omia heiniä karsinassaan, mutta naapurin heinäverkon heinät on jostain syystä paljon parempia..? ;)
 
Taas valittelen kuvien puutetta, kyllä tässä pian niitäkin on tulossa. Nyt jatkamme treenailuja ja 5.4 onkin luvassa heppamessut. Ketä muita on tulossa? :)

6 kommenttia:

  1. Itse olen menossa Tampereen messuille molempina päivinä :) Olin pari vuotta sitten ja oli tosi kivat messut silloinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Itse en ole koskaan ollut, joten nyt on jo korkea aika :D

      Poista
  2. Ois kiva kuulla joku semmoinen infopostaus, että mitä nämä kaikki liikkeet (pivotit tms) on? En lännenratsastusta harrasta, mutta kiinnostaa kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin joskus kyllä tehdäkin ja usein postauksissa onkin enemmän selityksiä liikkeiden tarkoituksista. Kuitenkin täytyy muistaa, että olen ihan vain harrastelija ja selityksissäni saattaa olla aukkoja / en muista jotakin asiaa kunnolla, joten kaikki välttämättä sitten ole täydellisiä totuuksia. :)

      Poista
  3. Ovela-Dixie! :D Mut ähähähä arvaa kuka tulee kans heppamessuille? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On poni kyllä kovin ylpeä, miten onkaan uuden ruuanlähteen löytänyt :D Hmm, sinä? ;) Parhaassa seurassa oletan tietty.

      Poista

Avaa suusi. :)