sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pivotteja ja uudet bootsit

Oho, taas on päivittely ollut aika hidasta, viimeksi sunnuntaina kirjoitin. Maanantaina olin Dixiellä tunnilla ja tehtiin sisäpohkeen ympäri voltteja. Muoto oli vähän hakusessa, kuitenkin onnistui paremmin ravissa kuin käynnissä. Siirtymiset sujui hyvin. Maanantaina sain myös pari kuukautta sitten tilaamani buutsit Scandinavian Arabiansilta.



Tiistaina Dixie oli pitkästä aikaa läpiratsastuksessa ja keskiviikkona ratsastin itse reilun tunnin pivotteja väännellen. Treenattiin ihan hikihatussa ja hinkattiin jokaista huonoa siirtymää, tietä yms paremmiksi. Kaikenkaikkiaan se olikin oikein kiva ratsastaa ja parit sidepassit saatiin myös ilman niin helposti tulevaa lapa edellä menoa.

Torstaina annoin ponille vähän rennomman päivän, mentiin metsälenkille kävelemään. Ja se taas nautti siitä niin paljon kuin vaan voi hevonen nauttia! Perjantaina olin taas tunnilla ja teimme pivotteja, käynnissä ja ravissa. Ravikin alkoi loppujen lopuksi vähän helpottua, vaikka täydellisyydestä ollaankin vielä aika kaukana. Siirtymiset sujui taas kerta kerralta helpommin ja ravista käyntiin siirtymisissä löytyi myös se kadoksissa ollut hidas käynti.

Lauantaina äiti ratsasti ja sunnuntaina eli tänään ratsastimme yhdessä. Äiti ratsasti ensin ja sitten menin minä. Tein alkuun parit ykkös-kakkos pivotit käynnissä ja sitten ratsastin hetken suoria linjoja käännökset kuntoon. Dixie kääntyi aika hyvin ja ravasi tänään ravipivoteissakin tosi hyvin. Ravista käyntiin siirtymisissä käynti oli tosi hyvää, hiljaista ja kuulolla olevaa. Käynnistä raviin taas joudutaan vielä tekemään töitä, ne eivät tulleet kuin pari kertaa tarpeeksi terävinä.

Bootsit käytössä. On muuten tosi mukavat jalassa :)




Jalan kuulumisista sen verran, että nyt se pysyy hyvin suorassa ja ravissa ja käynnissä. Mutta käännöksissä, volteissa tai jossain erikoisemassa meinaa pyrkiä koukkuun. Tänäänkin yritin kiinnittää huomiota niihin ja kuvista näyttää että ihan hyvin onnistuin, vaikka kieltämättä oli siellä pari aika järkyttävääkin jalkakoukku kuvaa. Ehkä joskus tästä ongelmasta päästään ihan kokonaan! :D


Välillä piti ottaa jalustimet pois, että saisin jalan kunnolla suoraksi.

Ja näin suoruus katoaa

Jalka oikein!




Dixie meni tänään todella kivasti ja vaikka yleensä jäänkin aina harmittelemaan jotain juttua kun se olisi voinut mennä paremmin mutta nyt päätän olla ihan tyytyväinen. Loppukäynnit käveltiin osittain kentällä ja osittain pienellä lenkillä ja poni oli kyllä taas ihan super.

 
Martingaalit jätettiin tänään pois, kun ne osottautuivatkin vähän liian isoiksi, tehty kai puoliverisen mitoille. Eli täytyy varmaan ostaa uudet. Mutta hoidettiin poni pois ja vietiin se laitsalle, jonne se on nyt taas hetkeksi päässyt.
 

Mussukka <3


13 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) Voisitko liittyä mun blogiin?? :)

    www.ame-elamaontodellista.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Käyn kurkkaamassa mutta liityn vain lukemaan niitä, jotka oikeasti kiinnostaa. :)

      Poista
  2. Ratsastatko koskaan dixiellä ihan tavallisella englantilaistyyppisellä satulalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo ikinä mennyt. Oon kuitenkin vähän miettinyt, että joskus ois kiva kokeilla jos joltai sais lainaan, ni vois vaikka jotain pikkusia esteitä kokeilla mielenvirkistykseksi. :)

      Poista
  3. Uuu hienot buutsit! Ja Dixie tietysti :3

    VastaaPoista
  4. Uuh miten hienot buutsit, kelpaisi kyllä tännekin! Näyttää tosi lämpöisiltä kaiken lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja mikä tärkeintä, niihin mahtuu villasukka ;D

      Poista
  5. Vitsit ois kyllä oikeesti siistiä kokeilla joskus länkkäriä, näyttää aika mahtavalta! Sen verran kysäisen, että mitä on pivotit? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Pivotteja on monia, mutta nämä ykkös ja kakkospivotit on suunnasta riippuen vasemman tai oikean etujalan ympäri tehtävä liike. Eli hevonen astuu takaa ristiin tehden pientä ympyrää ja taivutus ulospäin. Tämä tehtävä saa hevosta esim. rennoksi, nostaa lavat ylös ja vahvistaa laukkaa, jos oikein muistan. :)

      Poista
  6. Moi, ihana blogi sulla :) Liityin lukijaksi. Heppa on tosi hieno ja menee kivasti sulla. Oon ite kans kiinnostunut myös lännenratsastuksesta ja nyt muutin heppani kanssa tallille, jossa on yksi tyttö joka harrastaa sitä. Toivottavasti minäkin opin jotain! :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)