perjantai 6. syyskuuta 2013

Pitkä postaus usealla asialla!

Alkuviikon videot eivät suostu yhteistyöhön, joten saatte ne sitten myöhemmin.Nyt nimittäin luvassa on aika pitkä postaus täynnä asiaa, varautukaa. :D

 Keskiviikkona olin tunnilla ja Dixie oli todella kiva, laukattiinkin. Saatiin välillä jopa hyvää hiljaista laukkaa, mutta oma istuntani siellä ei ollut ihan virheetön. Torstaina ratsastin myös, keskityin aika paljon omaan istuntaan ja en vaatinut ponilta niin paljon, kuin olisi ehkä pitänyt. Toisaalta, rennompi päivä voi olla välillä ihan jees.

Operaatio selkään nousu


Tänään olin myös tunnilla ja sain kuvia jälleen Sonjalta, joka oli kaverini mukana. Kiitoksia siis jälleen kuvaajalle ja tiedoksi vielä, että kuvat on otettu omalla Canon 1100D järjestelmäkameralla.

Ensin käveltiin normaalisti alkukäynnit, joissa yritin olla heti tarkkana istunnan kanssa. Jalat suoraan alas, katse eteen, olkapäät taakse, kädet oikeille paikoileen.. Alla olevista kuvista näätte miten onnistui.

Jalka suorana, katse edessä, mutta toinen käsi elää omaa elämäänsä :D

Tässäkin muuten ihan hyvin, mutta kädet saisi olla alempana.

Mutta kyynärkulman pitäisi silti säilyä..

Katse ja kädet.. Mutta jalka sentään oikein!
Alkukäyntien jälkeen aloin tehdä suoria linjoja ja jos uuteen suuntaan kääntyminen ei ole hyvä, tein joko vitos- tai kutospivotin suunnasta riippuen. Aluksi Dixie kääntyi tosi huonosti ja melkein laahusti, mutta kääntelin sitä ahkerasti suunnasta suuntaan, joten sekin terävöityi aika äkkiä. Taas yritin muistaa jalkoja, että ne roikkuisivat suoraan alaspäin.


Perutettiinja Dixie ulkoiluttaa kieltään

Samoja suoria linjoja ravissa ja jalalle käy näin.



Ravissa nämä onnistuivatkin sitten paljon paremmin, vaikkakin jalan paikka ihan huomaamatta yrtti palailla entiseen. Dixie kuitenkin meni ajoittain tosi hienosti, pyöreästi ja tahdikasta ravia. Tänään ei tarvinnut pahemmin käskeä ponia eteenpäin!



Kun sain suorat linjat hyväksi, pääsin ympyrälle laukkaamaan.  Otettiin tänään vain meille helpompaa laukkaa, vasenta. Se meni tänään todella hienosti, sain Dixien hidastamaan, menemään muodossa ja muutenkin laukkaamaan paremmin. Ennen kuin ihmettelette, miksi laukkaan ilman jalustimia, se helpottaa istuntaani siellä. Dixien laukka kun on aika mielenkiintoinen istua. Sitä ei voi edes kuvailla kokematta sitä itse. Ja oikeaan kierrokseen tämä on satakertaa vaikeampaa.

Vruum


Lempikuva <3

Mennää, mennää, laukataa taas on tamman mielipide :D

Oli todella kiva tunti ja Dixiekin tuntui tykkäävän. Se oli ihan hikinen tunnin jälkeen, joten pääsi pesulle ennen karsinaan menoa. Palkaksi se sai myös pari omenaa, mitkä kyllä taitaa jäädä ohjelmasta pois, koska poni on kerännyt massua. :D


Tässä on muuten meidän uusi banneri, jonka teki lukijani Maria ! Mitäs tykkäätte? Itse pidän siitä todella paljon, kiitoksia vaan tekijälle. :)

Ensiviikolla olen menossa ratsastuksen mielenhallinta kurssille ja sitä seuraavalla viikolla SM länkkäkisoihin ypäjälle. Niistä sitten lisää! :)

20 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :)kiva uusi tuo banneri

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, tuo lännenratsastus näyttää mielenkiintoselta, olis kiva joskus itekki kokeilla:)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja muutenkin kivan tuntuinen blogi. Länkästä ei löydy kokemusta ollenkaan, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Selkeää hyvää tekstiä ja bannerista tykkään. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana banneri ja upea hevonen sulla.

    VastaaPoista
  5. Se tunne kun huomaan vasta nyt, että sulla on samalaiset ratsastussukat kun mulla:D Kiva postaus, ja upea tuo kuva mikä oli sunki suosikki!

    VastaaPoista
  6. vähä kiva blogi ja ihana hevone! :) pitänee jatkossaki seurailla tätä ;)

    VastaaPoista
  7. Ihana hevonen! (: Tosi upee banneri!

    www.mirlindar.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Kivan oloinen blogi! (: En ole ennen lukenutkaan länkkäriblogia :P

    Itselle tulee länkkäriratsastuksesta mieleen, viime kesä (2012), kun käytiin Yyterissä länkkäritallilla ja miun piti vaihtaa hevosta, ku miul oli liian lyhyet jalat jalustimiin... :D Mutta oli ihan kiva tunti, vaikkei edes ravattu (:

    t. http://ikuinenponiratsastajakata.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Ja ainiin, miekii tykkään tosi paljon, tuosta uudesta banneristasi! (:

    VastaaPoista
  10. Todella kiva blogi! Ulkoasu on selvä, mutta silti todella hieno. Teksi on selvää ja sitä jaksaa lukea. Erityismaininnat vielä tuolle bannerille, se on mahtava! :D

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)