perjantai 27. syyskuuta 2013

Truu reenailuja

Tällä viikolla oli neljä koetta, joten kirjoittaminen jäi siis ihan hyvästä syystä hetkeksi vähemmälle. Mutta täällä ollaan taas ja nyt on sitten tulossa paljon postauksia, kun Dixie on tästä perjantaista seuraavaan perjantaihin kokonaan omassa käytössäni äidin lomaillessa palmujen alla.

Sunnuntaina ratsastin  Dixiellä, mutta en muista kyllä yhtään, mitä tein. Luultavasti pivotteja ja istuntatreeniä. Alla vähän kuvia siitä:

Jee, tässä kuvassa kaikki on kohdillaan! :)

Pysähdys - länkässä siis avataan jalat ja sanotaan wow.

Kieputeltiin parit pivotitkin.



Maanantaina olin tunnilla ja tehtiin taas suoria linjoja + vitoskutos pivotteja. Aina kun joku linja ei ollut suora, kääntyminen oli huono tai vastavaa, perutettiin ja sitten tehtiin vitos tai kutospivotti, jossa hevosen muut jalat kiertää jompaa kumpaa takajalkaa suunnasta riippuen. Ohjeeksi sain peruttaa Dixieä rauhallisemmin, koska sen reiningtaustan vuoksi se mielellään "juoksee" taaksepäin. Positiivinen asia on se, että Dixie todellakin nykyään peruttaa vain jalalla, käsiä ei tarvita!

Treenasin myös siirtymisiä ravista käyntiin. Kun käynti ei tullut heti pienestä eteenpäin nojauksesta ja äänestä, perutettiin. Tätä toistettiin ehkä vajaa kymmenen kertaa ja sen jälkeen Dixie siirtyi käyntiin niin hyvin että! Tämän jälkeen jouduttiin korjaamaan käynnin tahtia - Dixie siirtyi heti käyntiin, mutta käynti oli liian reipasta. Tämäkin parani yllättävän nopeasti. Näissä pienissä asioissa pitää olla jatkossa tarkkana itsenäisesti treenaillessakin.

Otin myös parit laukat meille helpompaan vasempaan kierrokseen. Kovin hyviä laukkoja ei tullut ja ensikerralla koitetaan avuksi martingaalia, jota on kuulemma Dixiellä ennenkin käytetty Belgiassa apuna. Tarkoitus ei ole saada martingaalilla Dixieä muotoon - se onnistuu loistavasti ilmankin - vaan sen on tarkoitus ennemmin saada Dixien päätä vähän alemmas laukassa, jotta se laukkaisi tasapainoisemmin, kun nyt se vähän paketoi itseään.





Tiistaina ratsastin Dixiellä itsenäisesti ja innostuin letittämään sen harjankin kunnolla ekaa kertaa. Vääntelin paljon pivotteja, kahdeksikkoja ja maanantain siirtymisiäkin palauttelin vähän mieleen. Dixie oli melko laiskalla tuulella, mutta loppua kohden alkoi liikkua jo huomattavasti paremmin.

Perjantaina eli tänään olin Dixien kanssa tunneilla ja laitoin sille martingaalin. Teimme käynti ja ravipivotteja ja vaikka aluksi olinkin epäileväinen koko martingaalin suhteen, eihän sitä edes huomannut. Me kun emme tarvitse sitä muuhun kuin nyt laukkaan ensialkuun avuksi. Tänään ei kuitenkaan laukattu, kun vääntelin hikihatussa ravipivotteja. Käyntipivotit sujuu todella hyvin varsinkin toinen puoli, mutta ravissa poni meinaa aina lösähdellä. No huomenna taas treenaamaan ;)

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ja jaksoi lukea hyvin loppuun asit, kun oli kuvia väleissä :) Olisko mahdollista, että laittaisit tänne blogiin joskus ratsastusvideo, missä kuuluu äänet (esim. kun pysäyttää niin se wow)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Viimeisemmässä postauksessa on nyt video, mutta ei äänillä :/

      Poista
  2. Hienoja kuvia. Dixie on ihana! <3

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)