tiistai 15. tammikuuta 2013

Perheenlisäystä ;)

Eli perjantaina lähti Belgiasta mulle ja äidille hevonen kohti Suomea. Tähden ostosta opimme kantapään kautta, että pitäisi aina antaa ammattilaisen opastaa hevosen ostossa. Ja nyt siis ratsastuksenopettajamme, joka tietää taitomme ja osaamistasomme täysin, kautta tuli tämä hevonen.

 
 
My Double Star Dixie eli tutummin Dixie saapui tallille eilen yöllä. Äiti oli sitä silloin jo ottamassa vastaan, mutta itse näin sen vasta tänään. Dixie on leppoisan oloinen Quarter tamma. Se on 150cm, eli juuri meille kääpiöille sopivan kokoinen. Väriltään se on punarautias ja mikä tärkeintä; luonteeltaan kuulemma täyttä kultaa!

  

Tänään kun olin sitä katsomassa, se makasi karsinassaan ja vaikutti aika väsyneeltä. Ratsastuksenopettaja oli juuri heittänyt sille fleecen niskaan, koska oli vähän tärissyt, mutta kuumetta sillä ei sentään ollut. Ymmärtääkseni tuollaisesta matkustamisesta voi kuitenkin nousta kuume, eli sitä kuitenkin siltä nyt välillä aina mittaillaan.

Se antoi kiltisti silitelläkin eikä jaksanut nousta ylös. Todella uupuneelta se siis tuntui, mutta se nyt on aika itsestään selvää. Kuitenkin Dixie selvästi nautti silityksistä ja hamuili turvallaan taskuja. Tallikissakin kävi uteliaana työntämässä nokkansa tamman turpaan kiinni, mutta tämä ei sanonut mitään, vähän näytti hämmentyneeltä. :D



Tosiaan tarkoituksenani oli harjata se, mutta päätin sitten, etten ota siltä fleeceä pois, kun se kuitenkin paleli. Karsinan siivosin (jossa ei paljon siivottavaa edes ollut) ja silloin Dixie nousi vähäksi aikaa ylöskin. Aika nopeasti kuitenkin se huomasi ettei siivoomiseni ollut ihmeellistä ja meni taas makuulle. Siivouksen jälkeen vielä vähän rapsuteltiin ja kyhnyteltiin ja kävin tyhjentämässä kottarit ja auto kohti kotia. Jonkun reilu puoli tuntia siellä siis olimme, koska ei viittinyt sitä enempää kuitenkaan rasittaa.

Tämän tarkempaa vielä en osaa sanoa sen luonteesta, tavoista tai mistään muustakaan. Me aletaan nyt pikku hiljaa tutustua ja tottua toisiimme :)

18 kommenttia:

  1. Onnee uudesta hepasta, ainakin suloisen näköinen on!:)

    VastaaPoista
  2. Voi ihana! Täytyy sitä nyt perjantaina kunnolla tutkailla :)

    VastaaPoista
  3. Onko sillä tossa loimessa reikä? :D Vai kuuluuko se tohon? :D

    VastaaPoista
  4. oi, onnea uudesta hepasta! ^^ oottelen innolla lisää tästä hevosesta, todella nätin oloinen!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa! Paljon onnea teille! Jännityksellä ja innolla jään odottelemaan uusia kuulumisia.

    T:sama Sanna, joka tykkää paintilla tehdyistä piirroksistasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla! Eiköhän niitä paintilla tehtyjä kuvia vieläkin ilmaannu ;)

      Poista
  6. Voi onnea!! Ihana uutinen! Ihan oikea länkkäriheppa... :)) Oikein hyvää jatkoa teille :) T. Kukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jep nyt on ihan länkkärirotu ja alusta asti länkkään koulutettu :)

      Poista
  7. Kiitoksia kaikille positiivisista kommenteista! :)

    VastaaPoista
  8. Onnea paljon uudesta hevosesta ja hyvää jatkoa :)

    ps. Osallistu arvontaan blogissani :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)