sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tutustumista :)

Perjantaina, lauantaina ja tänään on kulunut aikaa tallilla. Perjantaina oli niin paljon pakkasta, etten vienyt Dixieä kävelemään. Tyydyin vain ottamaan loimen hetkeksi pois, harjaamaan tamman hyvin ja sitten loimittamaan takaisin. Dixie käyttäytyi silloin todella hyvin, vaikkakin oli todella utelias harjoja kohtaan. Varsinkin pehmeä pääharja aiheutti ihmetystä ja sitä piti nuuhkia erityisen kauan :D Höpsö hevonen!

Dixie poseeraa ;)
Lauantaina siivosin karsinan ja Dixie seisoi narussa ulkopuolella. Pyrimme siihen, että aina kun karsina siivotaan ja tamma on tallissa, se saa seisoa odottamassa ulkopuolella karsinaa. Itse aion myös aina sitä harjatessa ja varustaessa ottaa sen seisomaan ulkopuolelle. On niin paljon helpompaa itsellekin, kun on tilaa laittaa kuntoon ja enemmän valoa, kuin esimerkiksi karsinassa. Ja hyvää opetella tuonkin seisomaan käytävällä, vaikkei siinä oikeastaan mitään ongelmia olekkaan. Välillä tylsistyessään osoittaa mieltään kuopimalla, mutta yleensä ihan sanallinen käsky lopettaa tepsii sille. Kävimme myös kävelemässä hiukan. :)

Käsi vammaa :D anteeksi
Sunnuntaina eli tänään menimmekin sitten illemmalla tallille. Laitoin Dixien taas naruun karsinan ulkopuolelle ja aloin siivota karsinaa. Äiti ja eräs muu tallilainen jutteli siinä tamman vieressä, joten se viihtyi hyvin sillä aikaa kun minä tuskailin karsinan kanssa. Karsinan siivottua kävin tyhjentämässä kottarit ja sitten otettiin Dixieltä loimi ja harjattiin se. Siitä kyllä todella huomaa, että se rakastaa rapsuttelua ja on muutenkin tosi seurallinen tapaus. Kun kumarruin ottamaan harjaa lattialta, tämä mussutti pipoani. Muutenkin se seisoi tosi kiitettävästi paikoillaan. Ei siitä vaan voi olla tykkäämättä.
 
Nyt alkaa sitten huomisesta lähtien mielenkiintoisempia postauksia. Äitillä on maanantaina hevoseen tutustumistunti, eli sitten kuulette, mitä se sisältää. Ja tiistaina äiti menee Dixien kanssa showmanshippiin ja keskiviikkona onkin sitten mun vuoro tuota hevoseen tutustumisjuttua. :)

2 kommenttia:

Avaa suusi. :)