perjantai 25. tammikuuta 2013

Pikkasen kehittymistä mutta hurjasti parannettavaa

Eilen (torstaina) Dixie liikkui tuplasti: ensin viiden tunnilla äidillä ja kuuden tunnilla minulla. Kun viimein vaihdettiin hevosia, taluttelin tammaa hetken maneesia ympäri, koska olin itse ihan jäässä. Kun muut olivat menneet selkään alkukäyntejä menemään, kiipesin sinne itsekin. Tosin hetken aikaa seisottiin tynnyrillä ja neuvoteltiin, pysytäänkö paikoillaan.

Ensin menin taas kahdeksikolle kahta tötteröä kiertäen. Tässä kun muistan taputtavan, eikä missään nimessä puristavan jalan, se onnistuu huomattavasti paremmin. Ihan hyviä ympyröitä nyt tuli verrattuna ainakin eiliseen, mutta ympyrältä siirtyminen toiseen ympyrään, ne valuivat aina jonnekin. No onneksi niitäkin tuli pari ihan ok, kun kunnolla keskittyi. Dixie myös liikkui paremmin eteen, eikä vauhti tyssännyt niin monesti kuin eilen.

Sitten piti alkaa ravailemaan. Menin ensin ympyrälle että saisin laiskamadolta ravin irti. Tosiaan Dixie ei kuulu niihin reippaisiin ja menohaluisiin hevosiin :D Täytyi muistaa tässäkin rennot, taputtavat jalat - yleensä se onnistuikin ihan ok, mutta jossain välissä sinne tuli aina vahingossa niitä puristaviakin. Pitää vaan ilmeisesti treenaamalla treenata, että saisin ne jalat taas "normaaleiksi".

Nyt kuitenkin myös ravailu onnistui paremmin kun eilen ja ravi pari kertaa jopa kesti siihen asti, kun itse hidastin käyntiin/pysäytin. Ei me vielä lähelläkään täydellistä paria olla, mutta itselläni on kova motivaatio ja innostus, eli tosiaan treenataan niin paljon kuin mahdollista! Luonteeltaan kun Dixie on mitä ihanin: sitä ei jännitä oikeastaan mikään maneesissa ja kuuntelee hyvin ratsastajaa.


Tunnin jälkeen vietiin hienosti kaksi tuntia työskennellyt Dixie sisään, riisuttiin varusteet ja nakattiin fleece päälle. Varusteista vielä sen verran, kun joku kysyikin edellisestä postauksesta tamman kuolaimista. Eli ensiksihän me ostettiin nuo ylemmät kuolaimet sille, mutta koska ne ovat kielletyt kisoissa, ostettiin nuo alemmat, jota nytkin käytetään. Nyt myös Dixiellä on kuolainremmikin.

2 kommenttia:

  1. Olis kiva kuulla tosta kuolainvalinnasta tarkemmin. :) Miksi alunperin hommasitte noi ylemmät kuolaimet (ja tietämätön haluaisi myös kuulla mikä vaikutus niillä on hevoseen ja onko niillä joku hieno nimikin :) ? Ja oikeastaan samat infot noista alemmista kuolaimista kiinnostaisi myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylemmät tuli suitsien mukana ja nimi on Double ring snaffle. Tuolta voit lukea niistä tarkemmin, koska itse en osaa paljoa niistä kertoa: http://www.scanarab.net/verkkokauppa/product_details.php?p=1815
      Ihan toimivat ne muuten olisivat olleet, mutta vaihdettiin sitten kumminkin noihin alempiin, kun kisoissa jostain syystä ovat kielletyt. Nuo alemmat ovat ihan norminivelet :)

      Poista

Avaa suusi. :)