sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Hyvin pikainen postaus

Lähden tänään mökkeilemään ja tulen vasta tiistaina, joten sillä välin en postaile. Viikon tapahtumista kuitenkin sen verran, että perjantaina olin Dixien kanssa tunnilla ja ratsastettiin ohjat sidottuna nupissa ja piti vain pohjeavuilla kääntää hevosta tötteröporttien läpi. Yleensä kun itsenäisesti ratsastan, käännän aina pohkeen kanssa ja hyvin harvoin ohjalla. Mutta nyt poni ei uskonut kyllä pohjetta yhtään enkä osannut taas kerran ratsastaa.. aloittelijatunnit kenties kutsuu? No ehkä ensikerralla paremmin ja kun tulen mökkeilemästä, heti ensimmäiseksi teokseni ratsastan ponilla niin, että saisin ensin pohkeet läpi ja sitten voisin laittaa ohjat nuppiin ja käännellä sitä eri suuntiin ihan vain kevyellä jalan kosketuksella.

Perjantai illalla käytiin iskän kanssa Porissa kiertelemässä kaikki mahdolliset kaupat ja Gigantista viimein tarttui mukaan Canon EOS 1100D järjestelmäkamera IS putkella. Siinä oli melkoinen opettelu, mutta lauantaina kuvasin sillä jo tallilla Dixieä ja ihan hyvin se onnistui. Kuvien laatu näytti ainakin kameran ruudulta tosi hyvältä ja muutenkin kameralla oli helppo ja hyvä kuvata. Ehkä pieni miinus äänestä, jota se pitää kun ottaa kuvan. Se kun ei ole kauhean kiva kun kuvaa jotain ratsukkoa. Ja myös totuttelemista tulee siihenkin, kun tuossa videokamerassani oli 30x zoomi, jolla siis sai zoomattua kentän toisesta päästä toiseen. Ja tämän järkkärin zoomi kun ei ylety kun hädin tuskin puoleen väliin. Mutta, kyllä näihin tottuu, kun muuten tuo kamera tuntuu ihan huipulta. Ensi postaukseen laitan kuvia mitä olen ottanut ja sitten saa enemmän kuvanneet neuvoa, mitä asetuksia kannattaisi säädellä yms. :)

Tosiaan lauantaina ratsastin itse äidin jälkeen hetken ilman satulaa ja poni oli reipas ja kiva. Ja toisin kuin perjantaina, menin ihan pitkällä ohjalla ja käänsin vain pohkeella ja sehän tuntui kääntyvän tosi hyvin, vaikkakin sen vaikeampaan suuntaan piti pari kertaa muistuttaa. Pitää nyt vaan jatkossa tehdä sellaisia tehtäviä missä saa pohjetta läpi. Pivotteja, suoria linjoja, sidepassia.. Ja pohkeenväistöäkin olen ajatellut kokeilla, sitäkun me emme ole vielä kertaakaan Dixien kanssa tehneet.

Mutta seuraava postaus tulee varmaan keskiviikkona että siihen asti on siis taukoa. Pahoittelen muuten nyt tätä kuvatonta postausta, mutta en ehdi enää latailla kuvia kamerasta koneelle.

4 kommenttia:

  1. Ratsastuskuvat suosittelen kuvaamaan sillä "urheilu" asetuksella, eli sillä missä on kuvana se juokseva ukkeli :D

    VastaaPoista
  2. Ihan kiva blogi:) alan lukemaan kun olet kirjoittanut vielä muutaman postauksen. Jos tykkään siis. Mutta minusta tämän värinen vihreä tekee blogista ällöttävän. Tulee mieleen joku ydinvoimala. :( Voisi olla kivemman värinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Itse olen kuullut muilta kehuja ulkoasusta, etten sitä vielä vaihda. Vaikka pian onkin varmaan jo aika siirtyä syksyisempään..

      Poista

Avaa suusi. :)