keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hieno ponipallero!

Tänään olin Dixien kanssa tunnilla. Perjantai on normaali tuntipäiväni, mutta välillä tahdon käydä vähän extraa, jotta oppisi sitten paremmin. Tänään aloiteltiin suorat linjat tehtävällä, ensin käynnissä. Siinä siis ratsastetaan suoria linjoja ja jos uuteen suuntaan käännyttäessä käännös ei ole hyvä, perutetaan ja tehdään vitos- tai kutospivotti suunnasta riippuen. Tämä tehtävä on ainakin meille tosi hyödyllinen, koska Dixie on maailman mestari punkeamaan ja tällä tehtävällä sen saa paremmin pohkeiden väliin.



Käynnissä minun piti pitää myös huolta siitä, että poni kävelee tarpeeksi hiljaa. Käynnissä kun Dixie tykkää kävellä aika reippaasti, vaikka ravatessa tilanne on enemmänkin päinvastoin. Pivoteistakin jouduttiin välillä tappelemaan. Ekat pari kolme askelta kun olisi ihan hyviä ja sitten se "lösähtää". Tätäkin sain paranneltua aika paljon ja tulihan sieltä jokunen ihan kunnollistakin.

Tehtävää jatkettiin ravissa ja poni tuntui kääntyvän melkein jopa paremmin kuin käynnissä. Välillä vielä toisen kierroksen pivottien kanssa jouduttiin tekemään vähän enemmän, mutta muuten sujui tosi kivasti. Dixie myös meni välillä tosi pitkiäkin pätkiä muodossa, ihan huomaamatta. :)

 


Laukkasin myös lopuksi ympyrällä vasempaan kierrokseen. Laukka ei enää tuntunut niin pomputtavalta kuin ennen ja omasta mielestäni istuin siellä jo paremmin. Ensimmäinen nosto oli tosi hyvä ja toinenkin ihan kohtalainen. Toisen noston siirtyminen oli ihan huippu, nojasin vain hieman eteen ja Dixie oli jo käynnissä.

 Hyvät fiilikset jäi!  Poni oli tunnin jälkeen ihan hikinen, joten pääsi pesulle ja sai lopuksi palkaksi omenan, joka on osoittautunut sen suurimmaksi herkuksi. Huomenna teen ostospostauksen ratsastusvaatteista jotka maanantaina tarttuivat mukaan ja perjantaina tulee taas tuntipostaus. Tähän postaukseen en nyt ajankohtaisia kuvia saanut, mutta yritän kyllä niitäkin pian saada. Nyt kun on kunnon kamerakin :D


!! Toivepostauksia saisi taas esittää, voisin toteutella. Ja muutenkin kaikki uudistusehdotukset otetaan mielellään vastaan. :)

9 kommenttia:

  1. Minäkin tahtoisin kunnon westerntunnille :D yhyy. Hei, yksi asia on mietityttänyt minua pitkään, nimittäin että miksi kaikki blogin kuvat ovat sinertäviä? Jännittävää :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D En itseasiassa tiedä, olen kyllä huomannut samaa. Muokkaamallakaan ei tunnu pois lähtevän. Mutta nyt kun alan kuvata tolla järkkärillä, tuskin tätä ongelmaa pitäisi enää sitten olla :)

      Poista
  2. sää voisit joskus tehdä postauksen, jossa kerrot tarkemmin nuo western- termit :)

    VastaaPoista
  3. voisitko tehdä postauksen jossa kerrot mitä noi lännenratsastustermit tarkoittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voinhan mä yrittää, pelkään vaan et saatan jaella väärää tietoa, jos meneekin jotkut kohat sekasin esim. pivoteista :p Mut voin kyllä yrittää kehitellä!

      Poista
  4. Mitä ne pivotit on? :o

    kolme-kertaa-poneilua.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen ratsastettava liike, joka parantaa laukanlaatua. Oon niin huono selittämään tätä että :D! Yritän pohtia näistä ihan oman postauksen, nimittäin niin moni kun tätä kyselee. :)

      Poista
  5. http://anjassblogg.blogspot.fi/2013/08/blogiarvostelut.html

    Onnea! :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)