perjantai 19. heinäkuuta 2013

Viikon kuulumisia, hyviä & huonoja

Nyt häpeän, liian pitkäksi venynyt postaustauko! Syynä on oikeastaan netflix, jossa olen katsonut maratoonina gossip girliä ja bloggaus on sitten jäänyt. Yksi tuotantokausi jo mennyt ja toista viedään :D Mutta nyt olen taas täällä ja tästä onkin tulossa megapostaus tekstin kannalta, skippaa jos paljon tekstiä + vähän kuvia yhdistelmä ei kiinnosta.

Viime viikon keskiviikkona sattui pieni äksidentti, äidin hakiessa ponia laitumelta, poni sai laidunkaverilta potkuja ja kaatui sitten sinne ja jäi makaamaan hetkeksi. Sillä lähtu myös turvasta nahka, mutta tästäkään ei ole varmaa tietoa tuliko se itse potkusta vai kaatumisesta. Itse en ollut tällöin mukana tallilla, joten en voi oikein tarkemmin selittää. Kuitenkin Dixie nousi pian, mutta käveli vähän horjuen sisälle.

Siitä sitten seurasi se, että poni jäi päiviksi sisälle talliin, pari kertaa sai kipulääkettäkin. Se oli apea ja roikotti päätään ja selvästi kaikki ei ollut kunnossa. Käytiin tallilla kolme kertaa päivässä viemässä Dixiä pienille talutuslenkeille, jottei se ihan jäisi karsinaan. Sunnuntaina se oli jo parempi ja maanantaina lähes oma itsensä. Tiistaina tuli eläinlääkäri, joka teki perinpohjaisen tarkastuksen. Mitään fyysistä vikaa ei löytynyt ja oireet johtuivat joko potkusta tai kiimahäiriöstä. Verikokeen mukaan kaikki arvotkin ovat kunnossa, paitsi hemoglobiini hieman liian alhainen, minkä takia meidän pitää ottaa kevyesti liikutuksen suhteen.

Turpa perjantaina, pari päivää kaatumisesta

Turpa tänään. Tuo jälki taitaa jäädä muistoksi.
Keskiviikkona olin sitten ratsastamassa Dixiellä ekaa kertaa pitkään aikoihin, ihan kevyesti vain ja vajaa 40 min. Ravia ei otettu kuin pari pätkää. Dixie käveli ihan normaalisti ja oli oma ihana itsensä. Jotkut hevoset varmasti keräisivät virtaa viikon liikutustauon jälkeen, mutta Dixie ei. :D

Torstaina olin äidin kanssa yhdessä tallilla, ratsastin kevyesti ilman satulaa suoria linjoja. Ja tänään olin tunnilla ja kevyesti vielä tänäänkin otettiin - pitää nimittäin mennä rauhallisesti ensiviikon tiistaihin asti. Tunti oli aika istuntapainotteinen, mentiin ilman jalustimia ja piti venyttää jalkoja taakse, mutta kuitenkin suoraan alas. Kädet pitää vierekkäin siististi edessä ja pitää ne koko ajan paikallaan ja kääntää vain jalalla. Ja istua ryhdikkäänä. Aika vähän taas ravattiin, keskityttiin enemmän käynnissä saamaan hyviä käännöksiä istunta säilyttäen. Mukava tunti kuitenkin, nyt pitää jatkossakin kiinnittää huomiota istuntaan. Yläkroppani on kyllä ihan hyvä, mutta jalkoihin pitää kiinnittää enemmän huomiota, että saan ne suoraan alaspäin - ja niin vielä, että kantapää on alhaalla. Onneksi on aikaa reenailla :D

Musupallero, joka tekee mielipuuhaansa - alahuulen lerputusta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)