lauantai 10. toukokuuta 2014

Back in saddle

Eilen pääsin neljän viikon kaviopaiseen parantelun jälkeen Dixien selkään. ♥ Menin tunnille sen kanssa, tosin vähän kevyemmälle näin alkuun. Onni on muuten omistaa hevonen, jonka selkään voi turvallisin mielin kavuta selkään kuukaudenkin tauon jälkeen ilman juoksutuksia.

Eilisellä tunnilla teimme ykkös-kakkospivotteja ja sidepassia. Kaikki tavallaan sujui hyvin, sidepass (vähän niin kuin pohkeenväistö, mutta mennään paljon enemmän suoraan sivuttain) onnistui todella hyvin ja pivotitkin pyörivät kivasti, mutta.. Hevosen sään pitäisi olla pivoteissa ja sidepasseissa se korkein kohta. Ja meillähän se oli suurimman osan ajasta Dixien pää. Mun pitäisi saada ratsastettua se pyöreämmäksi joka asiassa; pivoteissa, sidepassissa, suorilla linjoilla, koko ajan. Siinäpä mulle siis tehtävää. Pitäisi opetella liikuttamaan kuolainta niin, että pivotitkin tulisi pyöreiksi.

Tänään menimme ensin maneesiin. Tiistaina Dixien hieroja sanoi, että kannattaisi mennä korotettuja puomeja, joten niitähän me menimme. Ensin käynnissä Dixie oli todella mato ja ei viitsinyt nostella jalkojaan. Olinkin jo pohtimassa, että pitääkö mun hinata ponia koko treenin ajan puomien yli. Jostain syystä hetken ravattua poni syttyi ja alkoi jopa kiihdyttelemään hurjille 20cm korkeille puomeille ja usein myös loiskautti kunnolla yli. Jos sen joku sisäinen estehevonen heräsikin? Joka tapauksessa sen into minkä tänään näin vahvisti vain sen asian, että kesällä mun tarvitsee pystyttää meille jotkut pienet ristikotkin kentälle ja koittaa vähän hyppimistä.

Tässä näkyy, että alussa Dixie tuli vain perässäni ja lönkötteli hyvin tylsistyneenä. Hetken ravattua se alkoi kuitenkin innostua ja oli jo monta kertaa ohittamassa hitaan vieressä juoksijan :D



Korotettujen puomien jälkeen menin satuloimaan Dixien talliin. Ajatuksena oli mennä vielä kentälle ratsastamaan ja jatkamaan pivotti- ja sidepasstreeniä. Lisäksi äiti teki meille sinne vielä yhden korotetun puomin, jota menin aina välillä.

Sidepassia ja jokainen varmaan näkee, ettei se säkä ole tässä korkein kohta. Muuten menee hyvin, mutta se muoto on näissä jotenkin tosi haastavaa. Treeniä lisää :)

Pivottia ja Dee on niin kaunis ♥
 
 
Tein aina niin että pivotin jälkeen lähdin sidepassiin ja jos tämä on hyvä, siirryin raviin. Jos sidepass ei ollut hyvä, tein uuden pivotin ja koitin sidepassia uudelleen. Ravasin suoria linjoja ja yritin huolehtia pyöreydestä. Tuolla Dixien selässä on niin outo homma, että hevonen tuntuu pyöreältä edessä mutta kuvia katsoessa se näyttääkin ihan kamelilta. Hämäävää, mutta tänään kuitenkin tuli välillä ihan kohtuu pyöreästi menoa. Varsinkin hitaassa käynnissä, mikä todella yllätti! :)

Mulla on muuten toista kertaa nyt vaaleanpunaiset ratsastushousuni käytössä. Ne on niin ohuet että en ole vielä tarjennut käyttää niitä kovin montaa kertaa. Tykkään kyllä erittäin paljon! Ainut huono puoli, ettei ne ole koko paikat ja että tuo paikka aines on ihan tavallista kangasta. Ostin nämä siis hevosmessuilta tänä vuonna. Tuo sukkapuntti on muuten ihan huippu, ei tarvitse aina etsiä ratsastussukkia!

 


Muuten hyvä kuva, mutta kamera päätti jättää Dixien jalat tarkentamatta :D

Woop woop mikä este!

Kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis, Dixie on aivan ihana. Niin yritteliäs ja suloinen. Kaikki ongelmat on vaan ratsastajassa ja jos vaan joskus opin ratsastamaan, ehkä meistä voikin tulla jotain. ;) Huomatkaa muuten, että meillä on lyhyt putki, joten siksi kaikki kuvat on ikävä kyllä vaan tästä etukentästä. Täytyy ehkä jaksaa vaihtaa pidempi putki paikoilleen.

Mitäs tykkäsitte ja jaksoitteko lukea? :)

3 kommenttia:

  1. Kiva kun nyt on pitkästä aikaa ratsastuskuviakin! Tai no, eipä niitä ratsastuskuvia oikeen oo voinu olla jos Dixie on ollut lomalla kuukauden päivät... :D Mutta tosi kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta ja arvaa oliko ihanaa olla kuukauden jälkeen selässä <3 Kiva jos pidit :)

      Poista
  2. ihania kuvia <3 varsinkin toi missä itekkin ott kirjoittanut että D on niin kaunis!

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)