tiistai 20. toukokuuta 2014

Taivutuskahdeksikkoja, pivotteja ja laukkaa


Taas on pitkää postausta luvassa, mutta onneksi nyt myös ajankohtaisia kuviakin on tarjolla. Kommenttipuolella on ollut muuten tosi hiljaista nyt, lukeeko näitä enää kukaan? Olisi kiva siis kuulla parantamisehdotuksia ja ihan vain aktiivisuutta myös teidän puoleltanne :)

Lauantaina perjantain tunnin tehtävästä, taivutuskahdeksikosta innostuneena, jatkoin samaa rataa Dixien kanssa. Päässä meillä "uutena" varusteena on martingaalit, jotka herättävät varmaan monessa aika ristiriitaisia tunteita. Siispä ennen kuin joku ehtii älähtämään, martingaali on ehkäpä kaikista hevosystävällisin apuohja. Meille ne tulee avuksi Dixien kanssa laukkaamiseen, näitä on siis sillä myös ennen Belgiassa käytetty. Kuvista varmaan itse näettekin, etteihän ne todellakaan tiukalla ole. Itse olen aina suhtautunut aika negatiivisesti apuohjiin, mutta oikein käytettynä näistä on meille apua.

Kuvassa ratsastaa äitini.

Taivutuskaseilla, Dixie hokaa idean jo nyt niin, että taipuu itsekin, vaikka mä säätäisin ohjien pituuksien kanssa. :D


Lauantaina meillä tosiaan oli ohjelmassa sisäpohkeen ympäri taivutuskahdeksikkoja sekä tavallisia että korotettuja puomeja, jota hieroja on meille suositellut. Tein alkuun kaseja käynnissä ja aina kun D rehellisesti taipui ja meni hyvin, lähdettiin kasilta pois ja tehtiin suoralla uralla jotain muuta, kuten puomeja, siirtymisiä yms. Aina kuitenkin palattiin kasille ja hetken päästä tein samoja kahdeksikkoja ravissa. Dixie taipuu noissa jo niin kivasti ja muoto alkaa löytyä. Martingaalit on niin löysällä, etten usko sen tapahtuvan ainakaan kokonaan niiden ansiosta.

"Tääl on mamma liian kuuma urheilla."



Taivutuskahdeksikkojen ansiota :) Hieno poni!

 
Dixie meni todella kivasti, vaikka vähän lopussa alkoi ehkä hyytyä. Ilma oli tosi lämmin ja ratsastettiin ehkä joku reilu tunti, että tulihan sille aika hikikin. Paikoitellen olen myös tyytyväinen istuntaani, mutta käsien asentoa pitäisi vielä aika reippaasti parantaa. Kaikki aikanaan!

Kerrankin se näyttää "vakavan keskittyneeltä" kun yleensä sillä on aina mitä erikoisin ilme ;D

Taipuu taipuu.


Tosiaan toinen käsi johtaa kohti tötteröä ja ulkokäsi taivuttaa reiden päälle eikä tätä tietty enää hevosen taivuttua.




Sunnuntaina jatkoimme taivutusympyröillä edelleen, mutta koska oli vielä lauantaita kuumempi, en viitsinyt kauaa ponia kiusata. Yhteistuumin kaverini Emman ja äidin kanssa pestiin poni ihan shamppoolla ja olihan se hetken puhdas, ennen kuin meni tarhaan piehtaroimaan. ;)

"Hei tässä mä mamma nostan pääni ylös ja näytän ihan kuin joltain pieneltä puoliveriseltä.."

".. Mut nääh oon ihana pieni Quarter ja pääni painaa liikaa!"
Maanantaina olinkin sitten tunnilla ja teimme ykkös-kakkospivotteja ensin käynnissä, sitten ravissa. Dixie on ennen nostanut näissä aina päätään tosi paljon ylös, mutta eilen saatiin todella pyöreitä, niska korkeimpana kohtana mentyjä pivotteja. Uskon vakaasti, että taivutuskaseilla on osuutta asiaan!

Ravipivotit sujuivat myös aika hyvin, toiseen kierrokseen kyllä tuntui, että poni olisi pahempi kuin täi tervassa. Sekin kuitenkin sitten parani. Lopuksi tein ravipivotista laukannoston vastakkaiseen suuntaan, eka oli melko vauhdikas ja ylöspäin suuntautuva liike, mutta toinen nosto oli jo hyvä! Hassua miten äsken niin laiska otus tuli tosi reippaaksi ja laukkaa sai pidätellä tosi paljon. Toinen oli niin innoissaan, mutta niin oli ratsastajakin! :) Hyviä pätkiä siis saatiin ja tästä on hyvä jatkaa laukkatreeniä!

Eilisen tunnin jälkeen kävi myös hieroja, joka totesi ponin selän jo aika hyväksi. Kahdeksikot ja korotetut ja ihan pelkkä säännöllinen liikkuminen ovat tehneet sille hyvää. Ponin selän takia en ole hetkeen uskaltanutkaan mennä ilman satulaa, mutta nyt on siihenkin lupa.

Mitäs tykkäsitte? Oliko liian pitkä ja jaksoitteko lukea? :)

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :) Dixie on niin kaunis hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin itsekin kuvista, oli tosi hieno ilma kuvausta varten ja jotenkin asetukset kamerassa taisi mennä aika hyvin kohdilleen! Ja kiitos, niin on :)

      Poista
  2. Kiva postaus, jonka jaksoi ihan hyvin lukea :)
    Postausideoita tulikin heti pari mieleen. Olisi kiinnostavaa kuulla Dixien normaalista viikkoliikutuksesta ja muista rutiineista. Tavallaan siis vähän kuin "Dixien viikko". Tyyliin onko Dixiellä jokin säännöllinen vapaapäivä viikossa, normaali tarhausaika, kuinka usein käytte yleensä tunnilla, maastossa, yms. Myös postaus Dixien ruokinnasta tai kaikista varusteista olisi kiva lisä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidät :)
      Voisinkin vaikka tämän viikon sunnuntaina tehdä postauksen Dixien viikosta, jotta alkaisi järkevästi maanantaista sunnuntaihin. Tosi hyvä ehdotus siis, tämän toteutan! :) Ruokinnasta en taida tehdä, kun tuo saa ihan heinää, kauraa, suolaa, kivennäistä yms muuta tavallista. Varustepostauksen tekeminen voisi myös olla ihan hauska, senkin voin joskus toteuttaa varsinkin kun uusia varusteita on karttunut!

      Poista
  3. ei ollu ainakaan omaan mieleeni liian pitkä! (: Ja, juu kyllä lukee :D

    Hyvin on lähtenyt taas toimimaan ja kivalta näyttää! Miulle ei tuu mtn parannusehdotuksia mieleen (;

    Ah ihhania kuvia, kun aurinko paistaa ja hevonen kiiltää! 8'3 Odotan innolla milloin itse pääsen ratsastamaan/kuvaamaan kentälle aurinkoon :P (Joka on vasta ensi viikolla, koska koeviikko :/ ja sit kummikii sataa vaa vettä/ ukostaa... niin ku nyt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sitten :D En osaa oikein jakaa asioita moneen postaukseen, vaan teen aina yhden pidemmän. ;)
      Ei saa ajatella negatiivisesti, voihan olla että ensiviikolla on ihan yhtä hyvä ilma :D

      Poista

Avaa suusi. :)