perjantai 16. toukokuuta 2014

Dixie 8v!

Tärkeä päivä tietty kalenterissakin!
 
Tänään Dixie täytti kahdeksan vuotta. Tiedän kyllä, että hevoset vanhenee jo vuoden vaihteessa, mutta ei synttäreitä sovi silti unohtaa! Synttärien kunniaksi toimme ponille kotipihasta muovipussilla ruohoa, joka taisikin olla paras herkku. Porkkana maistui myös, mutta omena ei kelvannut. Se omena siis piristi parin muun hevosen päivää meidän tammuskan nirsoillessa..  Niin ja Dixie sai myös äidiltä kauneudenhoitoa! Tämä vähän tasoitti Dixien harjaa. Katsotaan nyt, jääkö se tuon mittaiseksi vai lähteekö siitä vielä kymmenen senttiä. Itse haluaisin Dixielle sellaisen quartereille tyypillisen lyhyen ja tasaisen harjan, mutta äiti tykkääkin pitkästä harjasta. Ehkä tämä pieni lyhennys ja tasoittaminen toimii siis kompromissina. ;)
 
 
Olin tänään myös Dixien kanssa tunnilla, joka meni paremmin kuin hyvin. Tuli pitkästä aikaa tunne, että ehkä sittenkin olen oppinut jotain. Teimme taivutuskaseja käynnissä ja ravissa ja hevosen tietty piti taipua sisäänpäin. Tällä tehtävällä sain Dixien muotoon ja kaulan pyöristymään, niska oli korkein kohta. Tämän tehtävän avulla siis todella helpottui tuo pyöreäksi saanti ja oli tosi hieno tunne ratsastaa, kun sain Dixien ravaamaan pää alaspäin taipuneena kahdeksikkoa. Poni menikin niin kiltisti että <3 Ihana eläin! Taisi toimia kuin unelma synttäreidensä kunniaksi :D
 
Meillä oli tänään uudet martingaalit myös mukana ratsastuksessa, tosin kireällä ne eivät olleet. Taisivat olla niinkin löysällä vielä, ettei niistä varsinaisesti mitään apuja tullut. Siksi olenkin aivan älyttömän tyytyväinen, miten ITSE sain pyöristettyä Dixien ja ravaamaan ehkä jopa takajalkoja alleenkin. Tätä tehtävää tulen tekemään monesti ja heti huomenna uudelleen. Ihan loistava tehtävä meille. :)
 
Tänään laitoin ekaa kertaa kertaa myös Double-H:n bootsit jalkaan tänä vuonna ja ne tuntuivat tosi mukavilta. Täytyykin siis jatkossa jatkaa vaihtaa normit johdpur-kengät bootseihin, ero on tosi huomattava.
 
Kaikki kuvat tiistailta. :)



Tätä murusta en vaihtais mihinkään <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)