torstai 22. toukokuuta 2014

Miten hevoseni viettää kesää - haaste

Tiian blogissa oli todella kiva haaste, johon ajattelin osallistua. Tiia haastaa kerran viikossa bloggaajat kirjoittamaan erilaisia postauksia ja sitten linkittämään ne hänen blogitekstiinsä. Kannattaa kurkata ohjeet hänen blogistaan painamalla tätä .







Kesällä Dixie pääsee omien tarhakavereidensa kanssa laitumelle. Ulkona Dixie on myös tarhassa aina aamusta iltaan ja sama jatkuu laitumella. Siellä ponilla on tuttu, iso lauma ja se saa viettää kunnon hevoskesää. Sillä on hauska tapa aina aamulla laitsalle päästyään pinkaista laukkaan ja laukata hetki, kunnes syöminen voittaa juoksentelut. Nyt muuten olemme jo pari viikkoa sitten alkaneet totuttaa Dixieä vihreään syötellen sitä aina välillä ja kerättyä kotoa ruohoa muovipussiin ihan sitä varten. :D




 
Kesällä tietenkin ratsastetaan paljon, kun koulutkin loppuvat ja aikaa on enemmän. Käydään tunneilla, ratsastetaan itsenäisesti ja välillä virkistäydytään maastossa. Varsinaista kesälomaa Dixiellä ei ole, koska hevosille ne eivät ole tärkeitä, mutta kevyempiä/joskus vapaapäiviä sillä on tietenkin joskus. Esimerkiksi maastakäsittely on usein vähän kevyempää, vaikkakin siitä on suuri hyöty. :)
 
Ilman satulaa menemme myös kesällä useammin kuin talvella. Tänä vuonna en ole vielä kertaakaan mennyt ilman satulaa (??!) mitä itsekin ihmettelen syvästi. Pitää korjata tuo virhe ensitilassa!
 
Viime vuonna tallillamme oli myös kahden päivän kisat, joissa kumpanakin päivänä kisasimme. Vielä tänä vuonna meidän kisaamisesta en osaa mitään sanoa.
 




Dixien kesään kuuluu siis paljon laitumella oloa, ratsastusta ja muuta treenausta, paaljon ötökkämyrkkyä ja melkein joka ratsastuksen jälkeen virutukset ja kuivaukset. Nyt jo on ollut niin lämpimiä päiviä, että poni on ollut hiessä jo tarhasta hakiessa. Ötököitäkin on alkanut ilmaantua, eli ehkä pian alkaa taas ötökkämyrkkykausi.

Miten teidän hevosenne viettävät kesää? :)

5 kommenttia:

  1. Kiva kun teit tämän haasteen, mukavan näköinen poni sinulla! :)♥
    www.kaniponi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin hyvä aihe haasteessa, että oli pakko tehdä. Ja teen varmaan jatkossakin Tiian haasteita :) Kiitos paljon, Dixie on <3

      Poista

Avaa suusi. :)