lauantai 6. huhtikuuta 2013

Enkkuratsastaja Dixien kyydissä!

Tänään mukaan tallille tuli kaverini Aino. Olimme jo pitkään jutelleet, että hänen pitäisi tulla testaamaan Dixietä joku kerta ja tänään aikataulut sopivat vihdoin yhteen. Ensin siivottiin (tai minä siivosin, Aino hölötti vieressä) karsinan ja juteltiin niitä näitä. Kun oltiin karsina saatu siivottua, lähdettiin yhdessä hakemaan murua sisälle.

Dixie oli tarhan reunalla eikä se sieltä liikkunut metriäkään. Alistuin sitten itse menemään hakemaan sen kaiken kuran keskeltä. Ainon nähdessä Dixien hän totesikin, ettei se vaikutakkaan niin pieneltä kuin hän oli miettinyt. Aino kun itse on minua ainakin 20cm pidempi. :D

Tallissa harjattiin Dixie yhdessä ja se söi heiniään ja käyttäytyi hyvin. Välillä sen oli pakko haistella Ainoa tarkemmin, että kukas muukalainen sinä oletkaan. Harjauksen jälkeen satuloitiin, laitettiin suitset ja mars kentälle.

Vanhempi, ennen julkaisematon kuva jossa puolet ponista puuttuu.
Kentällä ratsastin itse ensin. Menin alkukäynnit pisin ohjin ja Dixie neitimäisesti ensimmäisellä kierroksella yritti väistellä lätäköitä. Toisella kierroksella ne eivät haitanneet enää yhtään, ihme otus. Kenttä oli aika raskaspohjainen ja jossakin kohdissa liukas, joten paljoa en tänään ravaillut. Menin ensin kaulaohjalla kääntymistä ja poni tuntui todella veltosti alkuun. Parin huomautuksen jälkeen alkoi taas muistaa homman nimen ja kääntyäkin ihan kunnolla. Silti en vaatinut siltä niin teräviä käännöksiä kuin yleensä pohjan vuoksi.

Kun olin itse ratsastanut Dixien, päästin Ainon selkään ja säädettiin yhdessä äidin kanssa hänelle jalustimet. Itsellä jalustimet on nelosessa ja Ainolle laitettiin ne kolmanneksi pisimpiin. Silti Aino tuumi, ettei Dixie vaikuttanut hänestä liian pieneltä ja omankin silmän mukaan ihan sopusuhtaisilta he näyttivät.

Aino teki ympyrää niin, että olin siinä keskellä neuvomassa. Ensin ihan vain perusohjausta. Enkkuratsastajasta oli kuulemma outoa mennä niin pisin ohjin. :D Käskin Ainon välillä vaihdella ympyrällä suuntaa ja tehdä pysäytyksiä. Pysäytykset onnistuivat omasta mielestäni aika hyvin varsinkin, kun Aino muisti pitää kädet alhaalla.
True kouluratsastaja the Aino keskittyy

Hevonen nukahti.



Käskin Ainoa myös ravaamaan erään suoran ja hyvin näytti sekin sujuvan. Kehui ravia todella tasaiseksi ja tuntui tykkäävän. Aino ravasi myös toisen suoran ja sitten hyppäsin selkään ratsastamaan loppukäynnit. Ainon sanoin Dixie tuntui todella kivalta ja on varmasti meille perfect.

Hoidettiin yhdessä hevonen talliin ja sitten lähdettiin kotiin. Aika kevyt liikutus oli ponilla tänään, mutta voi olla ihan hyväkin juttu, koska viikolla oltiin aika ahkerasti sen kanssa tunneilla. Huomenna sitten luultavasti taas vaihteeksi maastakäsittelyä, koska sitäkään ei olla pitkään aikaan tehty. Ja siitä tulossa kuvamateriaaliakin, tänään kun ei kuvailtu muuta kuin Ainoa. :)

6 kommenttia:

  1. Ensivaikutelma blogistasi on hyvä. Ulkoasu on selkeä mutta bannerin kuvat saisi olla laadukkaampia ja "reunat" häivytetty. Esittelysivuista plussaa! Tekstit ovat helppolukuisia ja selkeitä. Kuvat ihan suht laadukkaita ja niitä on rittävästi.

    Kaikin puolin mukavanoloinen blogi :)

    VastaaPoista
  2. Tää sun blogin ulkoasu on ihanan keväisen vihreä :) Näyttääpä Dixien karva jo lyhyeltä ja kiiltävältä! Meillä ollaan vielä talviajassa :D

    Haastoin sut muuten hyvän mielen haasteeseen :)
    http://nelistelya.blogspot.fi/2013/04/2-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sen karva on ollut tuollainen koko talven, kun Belgiasta tuli ja siellä on lämpimämpää.

      Poista
  3. Ainohan on hyvän näkönen tuolla:) PS. liityin lukijaksi :-)
    http://never-gonna-know.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Niimpä, ei ollenkaan liian pitkä :) Kiva ja meen heti kattoo sun! :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)