sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kuvapainotteista

Plussapallo ottaa arskaa


Perjantaina olin Dixien kanssa halter-tunnilla maneesissa. Halter at showmanship on siis laji, jossa taluttaja esittää maastakäsin hevosta. Lajissa arvostellaan esittäjän taitoa esittää hevosta. Tätä olemme jo treenanneet paljon ja treenataan edelleen kesän kisoja silmillä pitäen. Itse tykkään tästä lajista ja hevonenkin tuntuu tykkäävän, kun on vaihtelua sillekin ratsastuksen lisäksi.

Alkukäynnit käveltyämme aloin tekemään spinejä (Takajalat paikoillaan, etujalat kääntyy). Dixie käänsi päätään ja vartalo laahasi perässä. Sain tähän todella paljon uusia neuvoja ja pari kertaa opettaja näytti kädestä pitäen, miten saan sen hevosen väistämään. Ja nepäs auttoikin, tuli monia tosi hyviä, vaikkakin tamma turhautui jossain välissä ja meinasi alkaa napsia.

Aina kun tuli hyvä spini, menin tekemään jotain muuta, esim. ravaamaan ja siirtymisiä. Niin ja jalat tasan pysähdyksiä, mitkä menikin ihan loistavasti. Poni osaa jo järjestellä tosi hyvin itse jalkansa tasan ja oli myös herkkä vartalonkielelle. Kun vähän nojasi sitä kohti, se jo ymmärsi peruuttaa. Tuli aika hyvä fiilis!


Tää on tosi Dixiemäinen kuvakulma :D

Lauantaina mulla oli heppavapaa, kun olin shoppailemassa ideaparkissa. Mukaan tarttui ihana rippimekko, vielä ihanammat rippikengät, paitoja ja Lumiaan kuoria. Niin ja ihana kummitäti lahjotti onepiecehaalarinsa, joten kaikin puolin kiva päivä :3


Tänään oltiin sitten Dixien, äidin ja erään tallilaisen hevosensa kanssa kivalla maastolenkillä maastakäsin. Se oli semmonen rento maasto, hevoset saivat syödä ja muutenkin lönköteltiin ihan rauhassa eteenpäin. Dixie meinasi kerran piehtaroidakin. Kuitenkin se käyttäytyi tosi mallikkaasti koko lenkin.

Lenkkeilyn jälkeen mentiin vielä maneesiin ja aloin tehdä sen kanssa taas halter juttuja. Kierreltiin ravissa tötteröitä ja tehtiin spinejä ja hevonen kääntyi ekalla kertaa ihan täydellisesti. Seuraavilla kerroilla sitten ei tullutkaan yhtä napakoita, mutta yksi spini jossa pidin narun ihan löysänä ja kävelin vain kohti ja hevonen väisti minua oli todella wau-tunne.

Ps. Ei tullut oikein muita kuin tarhakuvia, sori! Ei ehditty ottaa, mutta ensikerralla yritän vähän panostaa kuvaukseenkin.

3 kommenttia:

Avaa suusi. :)