tiistai 16. huhtikuuta 2013

Viikonlopusta ja vähän muustakin

Sunnuntaina olimme yhdessä äitin kanssa tallilla. Pohdimme menisimmekö me maneesiin vai kentälle, mutta koska kentällä oli keskellä ihan ok kaistale, päätimme mennä sinne. Käyntiä lujempaa siellä ei voinut mennä, mutta itse keskityín pohkeisiin. Alusta Dixie oli jo heti sellainen, että mitkä pohkeet, en varmasti käänny sellaisilla. Siispä äiti laittoi meille tötteröitä ja aloin käännellä niiden läpi käyttäen pääpainoisesti pohkeita.

Ohjat nupissa, mutta katse korvissa.

Tässä sentään katse sinne mihin ollaan menossa.
Välillä jouduin tekemään pari pivottiakin, että oikeakin pohje menisi läpi. Puolessa välissä äiti laittoi tötteröt "jonoon" ja pujottelin sitten niitä. Se onnistui todella kivasti, myös niin, että ohjat olivat nupissa. Dixie alkoi kääntyä niin paljon kevyemmin, että olin tyytyväinen ja siirrettyttiin loppukäynteihin. Tuli kuitenkin tuota pohjejuttua tahkottua kentällä reilusti yli tunti.




Sitten eilen (maanantaina) olimme myös tallille. Äidin tilaama halter riimu tuli postista ja halusimme mennä koittamaan sitä heti. Tätä riimua tulemme siis käyttämään kaikissa halter ja showmanship at halter harjoituksissa ja kesällä myös kisoissa.



 
Tältä näytti poni, kun hain sen tarhasta. Ihan märkä, mutta näytti tyytyväiseltä, kun oli päässyt paalille. Joskus alkuaikoina se pääsi sinne oikeastaan vain silloin, kun "pomot" eivät olleet paikalla, joten olen myös tyytyväinen.
 
Talliin päin kulkiessa Dixiestä eräs pressu oli todella pelottava ja sen piti vähän peruuttaa ja pöristä. Se on siinä ennenkin ollut, mutta ilmeisesti nyt kun sadepisarat tippuivat siihen, sen tekemä ääni olikin pelottavaa. Hetken aikaa pällisteltiin ja sitten Dixie keräsi rohkeutensa ja sipsutti ihan nätisti talliin.
 
Tallissa harjailin sitä ja äiti sovitteli riimua. Se näytti vähän oudolta, ehkä siksi, että se nahka on vielä niin kovaa. Pitää siis varmaan rasvata se ensin. Siispä ei laitettukaan vielä halter riimua maneesiin, vaan mentiin ihan tuolla mustalla tavallisella. Siellä käppäiltiin ehkä puoli tuntia ja Dixie olisi halunnut mennä piehtaroimaan, märkä kun oli. Ei kuitenkaan annettu sille siihen lupaa. Siispä karsinassa meno oli tämän näköistä:
 


8 kommenttia:

  1. Aijoitteko ikinä treenata Dixiella koulua tai näin :) ? Ootekko ikinä laukannu sillä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukkatreenit alkaa kentän kuivuttua.
      Ehkä joskus koitetaan, mutta meille länkässä on ihan tarpeeksi "koulua" tällähetkellä, koska siihenkin kuuluu kaikki pohkeenväistöt, avot, sulut jne ja lisänä vielä sidepassit ja spinit.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen blogi, en itse ole westerniin niinkään perehtynyt joten täältä löysi monta kivaa juttua :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)