sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Erittäin hyvä ellei täydellinen

Nimittäin fiilis, Dixie, ilmat ja kaikki. Se on nyt koko viikonlopun toiminut tosi kivasti. Perjantaina olin sen kanssa Halter tunnilla taas harjoittelemassa kesän kisoja varten ja Dixie toimi jo silloin tosi hyvin. Spinit paranivat ihan huomattavasti, poni järjestelee jalkansa itse pysähdyksissä tasan ja ravi käynti siirtymät tuli teräviksi. Toivotaan että kisoissakin sitten sujuisi edes vähän tuohon tapaan!

Lauantaina olin myös ratsastamassa sen kentällä satulan kanssa. Pujottelimme tötteröitä ja taivuttelin sitä ravissa niiden ympäri. Lopuksi se alkoikin kulkea tosi kevyenä ja tehtiin myös ravilisäyksiä, mitkä sujui mukavasti. Poni ei ollut lainkaan niin laiska ja tahmea, kun olin ennalta arvellut. Lisäyksien jälkeen ravin tasaaminen taas normaaliksi oli välillä vaikeaa ja se on meille ihan uutta. Onko meidän laiskamadosta tullut sittenkin reippaampi? <3

 
Tänään mentiin tallille tosi ajoissa, olimme joskus yhdeksän aikaa siellä. Aikaiset heräämiset ei ole kovin kivoja viikonloppuna mutta jotenkin selvisin elossa. :D Poni oli vielä karsinassaan syömässä heiniään, joten annoin sen syödä samalla, kun varustin.
 
Menimme kentälle ja säädin jalustimet niin kun kuvasta näkyy. Äiti oli lupautunut hovikuvaajakseni. Aloitin alkukäynneillä ja sen jälkeen aloin taas taivuttelemaan Dixie ravissa ja käynnissä. Se tuntui ihan eteenpäin liikkuvalta, mistä olin helpottunut.
 



 
Poni tuntui tosi kivalta, vaikka käännöksissä se ensin jäikin nojaamaan ohjalle. Yritin ilmavasti ja nostavasti saada se kantamaan itse oma päänsä. Tänään sain sen ravaamaan myös ihan tahdikasta ravia ja siirtymisetkin onnistuivat ihan kivasti, vaikka pari kertaa peruuteltiinkin.
 


 
Kun Dixie meni omasta mielestäni hyvin, päätin tulla alas ja napata satulan pois. Sitten jatkoimme samaa taivuttelu, siirtymis sekalaista treeniämme ilman sitä. Aluksi piti vähän keskittyä tasapainoon, koska nyt Dixie ravasi oikeasti eteen. Aika hyvin kuitenkin siellä pysyi, koska tällä on tasaiset askeleet.
 
Tää asento on kyllä jotain :D



Dixiekin tuntui tykkäävän ja ainakin ratsastajalla oli kivaa. Lopetin hyvään pujotteluun ja sitten kävelin pitkin ohjin loppukäynnit. Ratsastin myös pitkästä aikaa kentältä ihan tallin ovelle ja Dixie ei sanonut siitä mitään, joten tyytyväinen olen. :)
 
Rakkain muru <3




 
Tallissa otin suitset pois ja annettiin ponille aamukaurat. Kun se sai ne syötyä, menin syöttelemään ulos sille vihreää ja vähän kentälle käppäilemään sillä aikaa kun äiti siivosi karsinaa. Dixie oli tosi ihana kentälläkin, seurasi ja oli muutenkin koko ajan halittelemassa. Kun oltiin hetki kentällä pyöritty, vein sen tarhailemaan.
 
Noniin, vihdoin kuvia! Ja pian uusi bannerikin tulossa, jo tilattu. Mitäs tykkäsitte tästä postauksesta? Nyt saa sanoa mielipiteitä (:






10 kommenttia:

  1. Millast tol on ratsastaa? Kyttäileekse vai onkse semmone rentsu? (: Näyttää ainakin tosi jees. (::

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oikeastaan mitään kyttäile ja on tosi rento :)

      Poista
  2. Tiedätkö mitä? Minusta te sovitte loistavasti toisillenne. Näytätte sopusuhtaiselta parilta ja teitä on ilo seurata.

    VastaaPoista
  3. hei sul on tosi kiva blogi :) kiva lukee vähän ratsastukselta eri tyylistä blogia, ja ootte söpöjä :3 liityin lukijaks, käytkö kattoo munki blogii? http://katsekohtiesteita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. tosi kiva blogi, liityin lukijaksi :) ratsastat hyvin. Käytkö kattomassa munkin blogia?
    boleponi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)