torstai 30. toukokuuta 2013

Tiistain Halteria kuvien kanssa


Eli tiistaina olin kentällä Dixien kanssa harjoittelemassa kisoja varten halteria. Se kun on vähän unohtunut ratsastuksen alle ja nyt oli niin kuuma ilma, niin ajateltiin sen olevan parempi vaihtoehto. Aluksi käveltiin ihan pitkällä narulla kenttä pari kertaa ympäri ja sitten aloin laittaa tötteröitä jonoksi. Dixie oli tosi leppoisa ja seurasi rennosti perässä.


Aloitin jalat tasan pysähdyksillä ja spineillä. Kuvassa tehdään spiniä. Dixie kääntyi ensimmäiset pari spiniä tosi hyvin, mutta sen jälkeen se alkoi kääntyä laiskemmin ja lapa alkoi valua. Jouduin terävästi komentelemaan, peruuttamaan ja tulihan niitä sitten vielä. Tosin se ihan ensimmäinen spini taisi olla päivän parhain.

Ja näin kuva lihottaa


Tein Dixien kanssa paljon ravista ja käynnistä pysähdyksiä ja sitten käännyin sitä kohti. Tarkoitus on siis se, että hevonen asettelee etujalat vierekkäin ja takajalat vierekkäin seisoen ryhdikkäästi ja suorana. Ei siis "teuraana". Dixie siirtelee jalat jo hyvin tasan ilman oikeastaan mitään komentoa. Joskus kun ei, niin pieni paine riimunnarussa saa sen siirtämään jalat. Harjoitus on siis tuottanut tulosta tässä asiassa!

Taputus kiitokseksi


Aina kun Dixie tekee jonkun oikein, taputan ja kehun ääneen. Alemmassa kuvassa teemme taas spiniä ja jokainen saa tulkita Dixien ilmeen itse. Aika kärsivältä se näyttää :D Älkää nyt hämääntykö, mutta menimme myös yhtä puomia. Halteriin puomit ei kuulu, mutta ravailtiin sen yli lähinnä huvin vuoksi. Dixie ei aina viitsi nostaa jalkojaan, mutta nyt se tuli monta kertaa ilman kolinoitakin.

Korvat hörössä kohti valtavaa estettä

 
Yli 50 minuutin treenailun jälkeen kävelin loppukäynnit ja sitten käytiin vähän syöttelemässä ponille vihreää. Siellä vaan oli ötököitä niin paljon, ettei kauaa oltu. Syöttelyn jälkeen vietiin poni talliin ja äiti ahkerana kävi nyppimässä ponille vielä hiukan ruohoa.
 
Eilen äiti oli tunnilla ja tänään poni läpiratsastetaan. Itsellä on kevätjuhlat, niin ei pääse katsomaan. Huomenna kuitenkin on sitten oma vuoroni.
 
Nyt on myös sellainen kriisi menossa, että kesän kisat ja rippileirini osuvat tottakai yhteen. Kun vanhemmille tulee se joku rippikoulu tapaaminen, he todellakin saavat anoa mulle lauantain (ja mielellään sen sunnuntainkin!) vapaaksi. Haluan ehdottomasti päästä Dixien kanssa kisaamaan, koska nämä kisat taitaa olla meidän tämän vuoden ainoat. Ja näitä kisoja olen odottanut jo niin kauan, että pakko sinne on päästä! :D
 
 

7 kommenttia:

  1. Hei! Olen innokas ja uusi blogisi seurailija, ja täytyy sanoa että mielenkiintoista tekstiä ja aivan ihana blogi! Toivottavasti pääset niihin kisoihin! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää hauskalta. :)

    VastaaPoista
  3. Peukut pystyyn että pääset kisoihin! Ootko muuten tulossa molempina päivinä vai vaan toisena? Mä ja Poksu ollaan näillä näkymin molempina :) Ja mitäs lajeja oot ajatellut kilpailla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tarkoitus olisi molempina, niin kuin tekin :) Halterit nyt ainakin, sitten varmaan näitä pleasure ja horsemanshippi luokkia. Trailitkin kyllä kiinnostaisi enemmän kuin paljon ja itseasiassa monet muutkin lajit, mutta täytyy sitten äitin kanssa neuvotella, kumpi menee mihinkin. :p Mihin luokkiin te olette menossa?

      Poista
    2. Vähän suunnitelmat muuttunut että kattoo nyt tullaanko molempina. Mutta pleasurea, horsemanshippiä ja varmaan showmanship at halteria jos vaan löytäisin jostain ruskean narun hopealla ketjulla... Halterista en oo ihan varma vielä.

      Poista

Avaa suusi. :)