torstai 1. elokuuta 2013

Ostoksia ja vähän muutakin

 

 
 
Aah. Olen jo pitkään halunnut itselleni farkkuratsastushousut ja maanantaina Tuurissa ollessani sellaiset löysinkin. Tarkoitus ei kyllä ollut ostaa ratsastuskamppeita, mutta toisin kävi.. Nämä Eurohunterin housut olivat rakkautta ensisilmäyksellä ja itseäni hirvitti katsoa hintalappua. Mutta kun housuissa luki 39e, otin heti pari kappaletta eri kokoja ja suorastaan juoksin sovituskoppiin. Ne tuntui juuri niin kivalta päällä kun näyttikin ja päätin että ne lähtee kyllä mukaan.
 
Eilen tunnilla käytin näitä ekan kerran ja tuntui todella mukavilta housuilta. Mitäs te tykkäätte? Itse ainakin rakastan!
 

 
Ratsastushousujen jälkeen huomasin, että Eurohunterin syys/kevät ratsastustakki maksaa vain kympin. Pakko sitäkin oli kokeilla, kun itseltä kevät ja syksytakki puuttuu. XS-koko minkä otin, on hihoista vähän liian iso, mutta muuten sopiva ja ihan hyvännäköinen takki muutenkin. 
 


Seuraavana päivänä käytiin vielä Parkanon ratsastustarvikkeessa, kun oli matkan varrella ja sieltä löysin Equilinen tekniikkaratsastussukat (näkyvät myös kolmannessa kuvassa.) Ratsastussukkia kun ei voi olla koskaan liikaa ja nämä olivat pirteän väriset.



Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu uudella kamerallani Canon 1100D:llä, jonka putkena toimii f/3.5-5.6 IS II 18-55mm. Vanhojen bloggauksien kuvia verraten, nämä ovat parempi laatuisia ja eivät mene huonoksi vaikka rajaisi kuvaa miten. Ratsastuskuvat olen kuvaillut urheiluasetuksilla ja olen yrittänyt opetella käyttämään ISO arvoa, valotuksen ja aukon säätöä. Vaikeaa, mutta ehkä sitten kun ne kunnolla oppii niin tulee vieläkin parempia kuvia. Neuvoja otan mielelläni vastaan kokeneemmilta :)

21 kommenttia:

  1. Säädä ISO arvoa pienemmäksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se on nyt 100, eli mihin pitäisi se säätää?

      Poista
  2. Tosi kivan näköset noi housut, ja muutkin ostokset! :) ja hyvä valinta toi kamera, mulle tuli sama tänään postissa ;) en tosin osaa auttaa noitten arvojen kans ainakaa vielä, vaik oonki ennenki kuvaillu tollasella kameralla.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! (: Joo toi arvojen säätely on vähän sitä et kokeilemisen kautta.. :D

      Poista
  3. Mäki olen ajatellu ostaa ton saman kameran. :D

    kolme-kertaa-poneilua.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Ihanat noi housut ja sun hevoses on ihanan näkönen! (:

    http://sissislife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Heh, mä oon kattellu farkkuratsastushousuja pitkä aikaa ja vihdoin porissa näin sellaset :D Ensviikolla saan ne :3 Mä käytän aina kameran asetuksissa niitä automaattisii arvoja, kun en jaksa erikseen sellasii muutella, kun tietokoneella saa aina muokkailtuu värejä yms paremmiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihan parhaat! (:
      Joo, itse pelaan noitten arvojen kanssa mutta kaikki blogiin tulevat kuvat muokkaan silti aina Picasan kautta, kun sillä saa niin helposti niitä paremmiksi :)

      Poista
  6. Toi sun hevonen on ihana :) Ja kivoja vaatteita löysit!

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. hah ostin samat ridahousut mutta 70e muistaakseni :D
    Säädä aluksi isoluvut automaattiseksi ja katso miten se olettaa sitten vertaa miten itse olisit asettanut asetukset, toki olisi parempi jos isoluku olisi mahdollisimman pienenä, mutta oletko kokeillut mitään muuta kuin urheiluasetusta, ilman urheiluasetustakin saa tosi hyvä kuvia.

    Kyllä aikanaan saat hyvän otteen kamerastasi ja nappaat vielä loistokuvia ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koittanut kaikkia asetuksia, mutta urheiluasetuksilla kuvaan yleensä ratsastusta. :) Kiitos kannustuksesta :D

      Poista
  9. Itse kuvaan koko ajan manuaalilla. ISO-arvo kannattaa pitää niin pienenä kun voi (ei tule kohinaa), mutta pimeissä paikoissa/pilvisellä säällä/muualla, missä tarvitset lisää valoa, voi ISOa säätää suuremmaksi (esim. maneesissa ISO täytyy olla suuri). Valotusaika kannattaa pyrkiä pitämään hevosten kanssa melko suurena, koska hevoset liikkuvat nopeasti. 120-200 pitäisi tässä riittää, jos on vähemmän valoa ja ISO-arvo pitää olla isompi, silloin joudut tod. näk. käyttämään pienempää valotusaikaa. Aukon luvun (näin on helpompi selittää) pidän myös heppakuvauksessa , koska se tuo valoa ja häivyttää taustan. Esim. maneesissa aukon luvun on oltava niin pieni kuin sen saa, mutta esim. ulkona, jossa on paljon valoa, voi lukua suurentaa, jolloin kamera tarkentaa laajemmalle alueelle.

    Sekavaa tekstiä, varmasti, mutta kyllä se siitä, vaikka kirjojakin lukemalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tästä kommentista oli tosi paljon hyötyä! :)

      Poista
  10. Älä näytä noin tuimalta :D hymyä huuleen tyty!

    VastaaPoista
  11. Kiva blogi ja hiano banneri! noi housut on ihanat :)

    http://downonthecornerr.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)