torstai 22. elokuuta 2013

Kiva tunti ja videomatskua ilman satulaa menosta

Meillä on nyt uusi satula, jota pääsin kunnolla kokeilemaan keskiviikkona. Kriteerit oli aika korkealla, koska vanha satula oli ihan super istua, mutta uusikin oli kyllä tosi hyvä. Ostettiin siis ihan vain siksi uusi satula, että halusimme aidon nahkaisen synteettisen tilalle ja nyt viimein sopiva löytyi.


 
Sumeat kännykkäkuvat, mutta silti varmaan erottaa olennaisen. Uusi satula on aika persoonallinen väritykseltään ja vyö mätsää myös, mutta itse tykkään. Uutta on myös tuo Reinsmanin lampaankarvahuopa. Mitäs tykkäätte?
 
Keskiviikkona olin tunnilla ja aloitimme taas ilman jalustimia. Jalkani pysyivät nyt paremmin suorina alaspäin ja sain niistä jo välillä ihan positiivistakin palautetta. Nostelimme taas alkulämpäksi jalkoja ylös vuorotellen ja kevensimme, ensin käynnissä ja ravissa. Meidän ex-laiskamato Dixie oli aika reippaalla tuulella ja jos se alkoi vähänkin kaahottaa, siirryin kahdeksikkotehtävään. Sain Dixien taipumaan tosi kivasti ja hetken kahdeksikolla pyörimisen jälkeen taas ravikin muuttui paremmaksi.
 
Varsinaisena tehtävänä ratsastettiin yhtä suoraa linjaa, jossa kiinnitettiin huomiota eniten ratsastajan istuntaan. Olkapää-, kyynärpää-, ja kantapäälinjan piti säilyä, katseen olla edessä ja yläkroppa ryhdikkäänä. Itse myös pyrin koko tunnin kääntämään pohkeilla, koska länkässähän käytetään jompaa kumpaa: joko sitten kaulaohjaa tai pohjetta. Molempia ei saa samanaikaisesti käyttää, mutta oma ongelmani on se, että kun käännän uuteen suuntaan pohkeella, ohjat kuin huomaamattaan alkaa johdattaa. Ihan tahattomasti. Siispä keskityin pitämään kädet nupin edessä keskellä ja ohjaamaan vain niillä jaloilla. Loppujen lopuksi Dixie toimi tosi hyvin jalasta.
 
Lopuksi otettiin laukkaa, isolla pääty-ympyrällä. Aloitin ensin meille helpommasta laukasta, vasemmasta kierroksesta. Laukka nousi hyvin ja vaikka olikin aluksi melko reipasta, sain pian sitä säädeltyä rauhallisemmaksi. Se myös siirtyi hienosti käyntiin pienellä eteenpäin nojaamisella. Dixien laukka pompottaa edelleen aika paljon, koska takajalat eivät olleet vielä täysin mukana (siispä täytyy jatkaa pivottitreenausta) mutta istuin siellä jo lopuksi ihan ok. Uusi satula ainakin oli tosi tukeva ja kiva istua myös ei niin tasaisessa laukassa.
 
Oikea kierros, Dixien tuplasti vaikeampi suunta. Ratsastuksenopettajani läpiratsasti Dixien eilen ja koki myös tämän oikean kierroksen laukan - totesi että se oli todella epämukavaa istua. Ja sellaista se nytkin oli, laukka pompotti todella paljon enemmän kuin vasen ja ohjattavuus hävisi. En edes tiedä mitä tapahtui,  Dixie säntäsi toiseen suuntaan ja vaihtoi samalla laukan. Otin sen käyntiin takaisin ja otin vielä toisen noston oikeaan, vähän parempi onneksi. Myöhemmin tuli kehuja hienosta laukanvaihdosta, vaikkei ollutkaan tahallinen :D
 
Mutta täytyy olla tuohon tuntiin tyytyväinen, Dixie liikkui tosi kivasti, sain sen hyvin taipumaan ja istunta oli parempi, jalat suorina alaspäin. Vasen laukka oli myös hyvä, mutta oikea vaatii vielä paljon laukkatyöskentelyä ja pivotteja, jotka aktivoivat takaosaa enemmän töihin.
 
Tänään menin Dixiellä ilman satulaa, hain sen suoraan tarhasta ja laitoin kentällä suitset ja itselle kypärän päähän. Tein paljon ravikahdeksikkoja ja kun niillä meni hyvin, ravailin tehtävästä pois. Poni tuntui aluksi tosi kyllästyneeltä ja laiskalta, mutta alkoi sitten reipastua. Tänään se ei taipunut aivan niin hyvin kun eilen, mutta pari hyvääkin kertaa tuli (paitsi ei videolle, tietenkään.) Mutta katsokaa itse videosta. :)
 

3 kommenttia:

Avaa suusi. :)