lauantai 17. elokuuta 2013

Kun ei vaan osaa..

 
..istua satulassa siis. Yläkroppa on kyllä (ainakin yleensä) ihan hyvä, mutta tämä jalkaongelmani, jonka tulette taas kerran bongaamaan kuvista. Perjantaina olin Dixien kanssa tunnilla, jossa pääpainoisesti yritin keskittyä jalkoihini. Ne menee vaan väkisin tohon koukkuun ja suorana pitäminen ei tunnu onnistuvan kovin kauaa. Ja varsinkin kun keskityn pitämään jalat suorina, hevosen ratsastaminen menee ihan perseelleen.

Nyt olen siis alkanut tehdä lonkankoukistaja venytyksiä ihan urakalla ja tänään taas yritin keskittyä jalkoihini - mikä ei kyllä kuvista käy ilmi..


Kärpäset kiusaa

Jalkojen koukku :s
Kuvista sen näkeekin. Yriin keskittyä kahteen asiaan - siihen, että Dixie kääntyy pohkeesta ja siihen että jalkani ovat suoraan, roikkuvat rennosti alaspäin. Ponin sain kääntymään paikoittain tosi hyvinkin ja menemään välillä kivassa muodossakin, mutta jalkojen korjaus ei ainakaan kuvien perusteella onnistunut kovin hyvin. Mutta ei tommoinen voi yhdessä hetkessä lähteäkään pois, jos se on ollut jo kauan vikana.

Näyttääkö se vaan vähän suoremmalta?




Jossain välissä laitoin ohjat nuppiin kiinni ja katsoin, kääntyykö se oikeasti jalalla. Välillä kääntyi, välillä ei.. Siispä jatkettiin tätä treenausta ja aina välillä koitin keskittyä jalkoihinikin. Pikku hiljaa Dixie alkoi kääntyä niinkin hyvin ilman ohjia, että voitiin tehdä pieniä voltteja tötteröiden ympäri. Se oli myös tosi kiva siirtymisisissä, siirtyi käyntiin ja käynnistä raviin tosi pienin avuin. On se hienoa että hevonen toimii vaikka ratsastaja istuukin kuin joku aivokääpiö.




Nyt täytyy vaan alkaa joka ratsastuskerta venyttämään noita jalkoja suoraksi alaspäin ja jatkaa lonkankoukistajien venyttelyä. Ehkä mä vielä joskus tuhannen vuoden päästä saan jalat paikoilleen :D Onneksi Dixie on kärsivällinen opettaja. :)


Jee! Suora jalka.
On se hyvä että yhdestä miljoonassa kuvassa jalkani on ainakin lähes oikein. Vielä kun varpaat osoittaisi eteen, mutta se olisikin sitten jo liian täydellistä. :D



Ratsastuksen jälkeen poni sai aamuruokansa ja sitten pääsi tarhaan kavereiden kanssa. Siihen ainakin olen tänään tyytyväinen, että se meni tosi hyvin.

12 kommenttia:

  1. Istuntaongelmat ovat aina ärsyttäviä :( mullakin meni kauan aikaa siihen etten mennyt ravissa etukumaraan, mutta kyllä se siitä!

    Miksi Dixien karsinan kalterissa lukee "Dixie Ei" :D ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Ja se ei tarkoittaa sitä, että talli ei siivoa karsinaa vaan omistajat itse :)

      Poista
  2. Ilman jalustimia kun menee paljon niin voi auttaa tuossa jalkojen venyttämisessä :) Tuli myös mieleen että näissä kuvissa satula näytti aika eteen satuloidulta, aiemmin en ole kiinnittänyt huomiota. Kaikissa satuloissa on semmoinen metallinen isompi niitti, länkkäreissä yleensä nupin alapuolella etureunassa. Siitä näkee mistä satulan runko alkaa ja sen pitäisi aina jäädä lavan taakse :) Jalustimen ei siis kuulu vapaana roikkuessaan mennä hevosen lavan päälle (esim viimeinen ratsastuskuva).

    En tarkoita tätä neuvoa pahalla, ihan vaan vinkkinä jos kukaan ei tuota runkohommaa ole koskaan esimerkiksi kertonut. Ja mietin myös, että satulan oikea paikka voi myös auttaa jalan oikean paikan löytymisessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ollaankin harrastettu aika paljon :D Huomioin saman, laitoimme satulan niin, että poni sai syödä heiniä ja siinä menee helposti satula pääsee valumaan vyötä kiristäessä. Täytyy kuitenkin jatkossa olla vielä tarkempi. Kukaan ei ole tosiaan tuota vinkkiä ennen sanonut, eli kiitos :)

      Poista
  3. Kivoja juttuja sulla blogissa, mukava lukea tälläistä hevosblogiakin välillä. Kaikki on paikallaan ja siistiä ulkoasujen ja linkkien suhteen ja kuvia on paljon ja ne on hyvälaatusia :)

    VastaaPoista
  4. ooi ihana banneri! :D mielenkiintoinen postaus, hyviä kuvia ja just sopivasti tekstiä. :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva postaus :) Hirveetä kidutusta mulle lukea western-blogia, tulee niin ikävä Itävaltaan yhdelle hienolle ranchille jossa herkin ja hienoin tapaamani quarter johdatti minut lännenratsastuksen saloihin...

    En ole vielä löytänyt Suomesta paikkaa jossa olisi mahdollista harrastaa lännenratsastusta "oikein". Niissä parissa ratsastuskoulussa joissa kävin oli opettajat, joiden mielestä ohjat tulee pitää koko ajan kädessä enkkutyyliin ja kaikkea ihan käsittämätöntä.

    Muutenkin olen kyllä nykyään sitä mieltä, että kenenkään ei pitäisi ratsastaa ratsastuskouluissa, ainakaan ei suurimmassa osassa niistä. Itse tyydyn tällä maastoilemaan länkkärisuitsilla ilman satulaa yhdellä tuttuni puokilla, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan :D

    Sun blogista kyllä tulee aina niin hyvä mieli, kiitos kun kirjoitat tätä.

    VastaaPoista
  6. Lännenratsastusta olis kiva kokeilla, vaikka kyllähän sitä tulee pitkin ohjin löysäiltyä hepan kans usein vähän länkkärityyliin, mutta silleen "kunnolla", ihan länkkäsatulalla :) Blogi vaikuttaa tosi kivalta! Ihana banneri. :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)