lauantai 30. marraskuuta 2013

Pitkästä aikaa, maastakäsittelyä!

Hassu juttu sinänsä, kun ajattelin jo ennen, että nyt maneesikaudella me tehtäisiin ainakin kerran viikkoon maastakäsittelyä/halteria tms. Mutta eipä olla tehty, ollaan vaan ratsastettu melkein joka kerralla ja välillä käyty metsäkävelyillä. Siispä tänään annoimme ponille kevyemmän päivän maastakäsittelyn merkeissä.

Dixie ei tullutkaan tänään vastaan tarhassaan, vaan oli kaveriensa kanssa kauempana. Näin ei tosiaan usein tapahdu, yleensä tällaisilla säillä se on aina ollut portin edessä odottelemassa. Ja niin kuin kuvista huomaa, poni on vähän märkä, koska loimia se ei vielä tänä talvena ole tarvinnut. Alkuvuodesta kun se tuli, sitä sai loimittaa koko ajan, myös tallissa, koska Belgiassa oli niin lämmintä eikä sillä ollut vielä yhtään talvikarvaa. Nyt se on kasvattanut jo ihan mukavasti talvikarvaa, vaikkei se varmaan koskaan tulekaan olemaan niin ihanan paksu ja pörröinen, kuin suokeilla yleensä on. :D




Yllä kuvasarja spinistä. Laitoin ponille halternarun, koska halusin tehdä halterjuttujakin. Tietoisesti en pidä narua oikein, koska halusin tehdä eri tehtäviä sen kanssa pidemmällä narulla. Halterissa siis pitäisi pitää kättä heti ketjuosan päätyttyä, mutta ketjuun ei saisi koskea.

Dixie tekee spinit hyvin ulkomuistista, tosin eka askel on aina väärä ja sitten vasta se alkaa astua oikein ristiin. Siispä peruteltiin ja tehtiin monta spiniä, ennen kuin se ensimmäinenkin askel alkoi mennä niin kuin pitää.



Äiti laittoi myös pari puomia, joissa ei oikeastaan ollut mitään ongelmaa, kunhan ravailtiin niitä yli. Toisinaan maastakäsitellessä ja siinä ravatessa poni on mallia perässä vedettävä, mutta nyt siinä oli reippauttakin ja välillä se kauhoi tuollaisen pikkuruisen puomin yli aika hurjilla askeleilla. :D

Jalat tasan pysähdys ja poni näköjään syö ketjua. :D


Harjoittelimme halteriin kuuluvaa jalat tasan pysäystä, joka sujuu ponilta ihan itsekseen. Hieman kun muuttaa käden asentoa ponin edessä, se laittaa jalkansa nopeasti tasan. Alemmassa väännämme taas spiniä, vaikkei se siltä kyllä näytäkään. Dixien jalat näyttäisivät olevan ihan solmussa ja itse seison ihan väärässä kohdassa.



Sellainen maastakäsittelytreeni meillä tänään ja huomenna onkin vuorossa sitten taas ratsastus itsenäisesti. Odotan sitä hyvin paljon, koska tuntini torstaina meni kaikkea muuta kuin putkeen.. Ensiviikolla pääsee onneksi kahdesti tunnille, jos taas alkaisi sujua! Ainakin olen potkinut itseäni nyt niin paljon, että yrityksen puutteesta ei pitäisi jäädä kiinni..

Huomenna alkaa muuten joulukuu ja tulossa on joulukalenteri! Joitakin postauksia on jo valmiina, mutta vielä on paljon tekemättä. Siis jos sinulla on jotain toiveita, ehdota!

6 kommenttia:

Avaa suusi. :)