sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ensiapua ja maastakäsittelyä

Vähän ikävämpi juttu tänään, nimittäin kun oltiin tuotu Dixie sisälle ja riisuttu käytävässä loimet, huomattiin, että se piti vasenta takajalkaansa ylhäällä koukussa. Huudettiin sitten opettajaa kurkkaamaan ja sitten huomattiin se itsekin: jalassa oli selvästi pieni reikä, joka hieman vuosi. No, eikun pesukarsinaan ja äiti piti hevosesta kiinni ja minä viruttelin jalkaa. Dixie käyttäytyi onneksi niinkuin hevosten kuuluukin ja pysyi hyvin paikoillaan. Reikä (joka on luultavasti kai tullut jonkun muun hevosen hokista, koska Dixiellä ei niitä ole) oli onneksi sellaisessa paikkaa, missä ei niveliä ole. Kuitenkin pestiin haava, laitettiin petadinea ja virutettiin sitä sitten taas. Kuitenkaan Dixie ei jalkaa aristanut tai varonut, joten toteutettiin tämän päivän suunnitelmat ja mentiin maneesiin maastakäsittelemään.

Siellä oli seurana toinenkin maastakäsittelijä, joten Dixiellä oli heppaseuraa tukena. Ensin kävelimme vähän aikaa ja sitten aloitettiin ihan harjoitella pysäytyksiä jalat tasan ja eri siirtymisiä. Dixie toimi ihan kivasti, vaikkakin ei olisi millään jaksanut hölkötellä ja oli perässä vedettävää mallia. Tehtiin jotain rataharjoituksiakin, muttei ne kovin kehuttavasti menneet, koska taluttaja unohteli rataa :D Kuitenkin välillä jo tuli pysähdyksiä, missä sillä oli automaattisesti jalat tasan. Ratojen jälkeen harjoittelin ponin kanssa vielä spiniä ja pujottelua. Spini sujui ihan ok ja ihme kyllä pujotukset ravissakin onnistuivat ilman ongelmia.

Tallíssa sitten taas käytiin pesarin kautta ja viruttelin sen jalkaa. Ihan mukavasti poni paikoillaan pysyi, kun tälläkertaa itse pidin narusta kiinni ja samalla viruttelin. Sitten käytiin karsinan edessä heittämässä fleece ja ulkoloimi päälle ja sitten vietiin lähes paikalleen nukahtanut tammuska takaisin tarhaamaan. Vielä muut quarterit vähän hyljeksivät sitä ja se jäi seisomaan reunalle, kuin useimmat muut olivat paalilla. Toivotaan, että pian hyväksyisivät Dixien ihan kunnolla.

Anteeksi kuvaton ja vähän tynkä postaus tänään, kuviakaan en ehtinyt ottaa. Ensiviikolla minulla on TET, joten en ehkä ehdi kovin usein tallille, joten siksi voi olla, ettei postauksia heti ilmaannu.

Vanha kuva, mutta on se ihana :)

4 kommenttia:

Avaa suusi. :)