perjantai 1. helmikuuta 2013

Showmanship at halter tunti

 
Tältä näytti poni, kun menin tiistaina hakemaan sitä tarhastaan. Tosiaan tiistaina, olen ollut laiska bloggaamaan nyt, koska tällä viikolla oli kaksi koetta ja aika kului niitä lukiessa. Dixie käveli kiltisti vastaan portille, kun muut hevoset taas eivät liikahtaneetkaan. Nappasin Dixien sieltä ja kävelimme sitten talliin, missä aloin kuoria siltä loimia pois ja harjata. Se sai samalla syödä heiniään ja joikin koko ämpärinsä tyhjäksi.

 
Maneesissa kerrattiin perusteita. Eli showmanshipissä tuomari arvostelee esittäjää, jonka pitää esittää hymyillen ylpeänä, millainen hevonen hänellä on. Hevoseen ei saa myös osua koko suorituksen aikana. Halter eroaa tästä, koska halterissa nimenomaan arvostellaan hevosta. Me aloitimme sillä että kävelimme maneesia sikinsokin ja teimme pysähdyksiä ja käyntiin siirtymisiä. Piti muistaa hyvä ryhti, kantaa kyynärpäät ja pitää narusta kiinni sopivasta kohtaa. Täytyi myös huomata kävellä hevosen kaulan ja pään kohdan välissä. Ja pysähdyksissä oli tärkeää saada hevonen seisomaan hyvin ja jalat tasan. Jos hevosen jalat eivät olleet tasan, ne piti aina korjata.
 
Dixie pysähtyi todella hyvin vain sanomalla wow ja nojaamalla taakse itsekin. Peruutuskin sujui, mutta käyntisiirtymiset olivat aluksi laiskoja tälle. Niitä sitten enimmäkseen korjailtiin.  Siitäkin välillä joutui huomauttamaan, että jos peruutuksissa tämä alkaa punkea peppuaan johonkin toiseen suuntaan, kuin suoraan. Silloin se pitää aina palauttaa suoraksi.
 
Sitten vuorotellen opettaja tuli esittämään tuomaria ja kiertämään hevosen. Aina kun tuomari oli jollain kummalla puolella, esittäjän piti siirtyä toiselle. Ja hevosen jalkojen piti tietysti olla tasan, eikä se saanut häiriintyä siitä, että tuomari kiersi sitä. Dixie pysyi kyllä hyvin paikoillaan, kunhan itse muistin pomppia puolelta toiselle. Toinen kerta meni kyllä huomattavasti paremmin, kun pääsin kärryille ideasta.
 
Tämän jälkeen harjoiteltiin spiniä, jossa  siis etuosa kääntyy takaosan ympäri. Tämä sujuikin itseasiassa todella hyvin. Välillä piti korjata, mutta muuten Dixie kyllä teki sen hyvin. Se oli käyttäytynyt muutenkin koko tunnin hienosti, vaikkakin aina, kun selitettiin uutta asiaa, se yritti kokoajan melkeinpä tulla syliin ja halia. :D
 
Viimeiseksi otettiin sitten mukaan ravisiirtymisiäkin. Dixie hölkötteli mieluummin perässä kuin vierellä, joten sitä jouduttiin korjailemaan. Mutta pysähdykset ja siirtymiset sujuivat ok. On se vaan hieno hevonen! :)
 
Tämän jälkeen vietiin tamma talliin ja aloin siivota sen karsinaa. Se vaan töljötteli ihmeissään, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Kannoin sille myös vettä ja heitin fleecen niskaan. Tänään muutenkin menenkin sen kanssa ihan selästä käsin tunnille ja nyt on kuvaajakin lupautunut. Illemmalla siis lisää meistä :p



2 kommenttia:

  1. kiva blogi sulla :)) liityin lukijaks :) Ja tässä oma blogi jos jaksat käydä katsomassa

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)