sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikkokatsaus

Olen kirjoitellut tällä viikolla laiskemmin, vaikkakin Dixiellä on kuitenkin ollut melko työntäytteinen viikko. Siispä teen ensin "viikkokatsauksen" eli tiivistelmän, mitä se on tälläviikolla tehnyt ja lopuksi sitten selitän jostakin päivistä tarkemmin.


Maanantai = Olin sen kanssa tunnilla, kahdeksikkoja ja siirtymisiä
Tiistai = Vapaapäivä
Keskiviikko = Olin sen kanssa tunnilla, kahdeksikkotyöskentelyä
Torstai = Oli äitin kanssa tunnilla, myös ratsastuksenopettaja läpiratsasti
Perjantai = Olin sen kanssa tunnilla, siirtymisiä/pysähdystreeniä
Lauantai = Äiti oli tunnilla
Sunnuntai = Reipasta kävelyä kunnon hangessa ja sitten maastakäsittelyä
 
 
 
Dixie lähettää pusuja lukijoille <3
 
Perjantaina oli itseasiassa todella mukava tunti. Olen Dixien kanssa treenaillut tällä viikolla aika reilusti kahdeksikoita, joten oli kiva välillä päästä tekemään jotain muutakin (vaikkakin kahdeksikot
hyödyllisiä meille onkin!)
 
Meillä oli siirtymätunti, mentiin uraa pitkin ja tehtiin niin usein kuin vain pystyi, siirtymisiä ravista käyntiin ja käynnistä raviin. Aluksi poni kokeili ihan kaikki keinot luistamiseen, punkemiset, yms, mutta muistutin heti, ettei onnistu. Käyntiin siirtymiset sujuivat pääosin ihan hyvin. Jos kuitenkaan se ei heti siirtynyt käyntiin, piti peruuttaa. Ja tässä meillä oli tekemistä, kun Dixie yritti aina peruuttaa sivuun. Onneksi usein pelkkä pohje kiinni sai sen peruuttamaan takaisin suoraan.
 
Teimme myös ravista pysähdyksiä. Todella hyviä pysähdyksiäkin tuli, mutta kyllä välillä peruutettiinkin. Ratsastuksenopettaja sanoi, että Dixie alkoi ravata paljon paremmin takajalkoja alle ja tunsin (ainakin luulin tuntevani) sen myös selästä käsin.

Kävi myös sellainen moka, että ratsastin jalustimet nelosrei'issä, vaikka yleensä ratsastan lyhyemmillä. En tajunnut säädellä, koska ratsastamme aina äidin kanssa samoilla jalkkareilla ja nyt nuo oli ratsastuksenopettajan mitoilla. Kuitenkin ainakin sain tuntea olevani pitkä, kun jalustimet pysyivät ihan hyvin jalassa ja muutenkin sujui. :D Mutta ensi kerralla sitten takaisin kolmosreikiin!
 
true laama
 
 Tänään lähdettiin Dixien, äidin, sekä erään tallilaisen + hänen hevosensa kanssa maastoon käppäilemään. Ennen me ei olla voitu mennä, koska ponilla ei ole ollut hokkeja, mutta nyt torstaina se sai etusiin kantahokit.
 
Dixie meni aika lunkisti, vähän katsoi uutta maisemaa, mutta näytti kuitenkin nauttivan lumesta. Kun toinen hevonen näytti mallia, että tienvierestä voi napata syötävääkin, uskaltautui tämäkin maistelemaan. Kanerva ja puunkaarna olivat herkkua, mutta olikohan se joku mustikanvarpu mikä sai Dixien viskomaan päätään :D ilmaisi selkeästi, ettei se ollutkaan hyvää.
 
Mentiin myös maastokäppäilyn jälkeen maneesiin ja jatkettiin maastakäsittelyllä. Poni toimi ihan normaalisti, siirtymät sujuivat hyvin, mutta spineissä oli ongelmaa. Ennen ne nimittäin sujuivat paljon helpommin, luultavasti itse tein jotain väärin. No, tiistaina jälleen showmanshiptunnille, niin eiköhän taas opita tuo :)

5 kommenttia:

  1. Meidänkin hevot tykkäävät tarpoa lumessa. Mieli virkistyy ja lihakset tykkää!

    VastaaPoista
  2. Millaisia harjoituksia olisi hyvä olla sellaisella ensimmäisellä maastakäsin tehtävällä trailradalla? T. Kukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa, mutta joskus kun olin trail at hand tunnilla, niin tehtiin ainakin puomin sisällä spiniä, puomeja ja pujoteltiin tötsiä. :)

      Poista
  3. Vau mikä ulkoasu ja blogis vaikuttaa todella kivalta! :) Jäämpäs seurailemaan :)



    http://eleonoora-reiska.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)