lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kuvatonta tarinointia

Perjantaina olin Dixien kanssa tunnilla. Oltiin kentällä ja tehtiin taivutuskahdeksikkoja ensin käynnissä ja sitten ravissa. Tarkoitus oli saada ponia taipumaan ja menemään pyöreämpänä. Aluksi oli vaikeaa, tuntui ettei tamma anna yhtään periksi. Kuitenkin "oikeat nappulat" löydettyäni alkoi sekin vähän helpottua. Ravissa piti olla tarkkana, ettei poni lösähdä käyntiin. Muutenkin piti saada takajalkoja enemmän alle. Dixie alkoi menemään loppua kohden huomattavasti paremmin ja taipui ehdottomasti paljon paremmin.

Tein myös sitä, että päästin ohjat pois käsistä ja tartuin toisella kädellä ohjaan ja vedin sen reiteen. Kun Dixie myötäsi päällään, paine lakkasi, eli pudotin ohjan. Jos se ei myödännyt, paine pysyi samana. Tätä tehtiin molemmille puolille ja tätä taidan jatkossa enemmänkin tehdä. Kannattaa kokeilla! :)

Tänään päivällä äiti oli tunnilla ja heillä näytti menevän hyvin. Ennen tuntia kun äiti siivosi karsinaa, minä syöttelin Dixielle vihreää. Se on nyt perjantaista sunnuntaihin sisällä tallissa, kun sai matolääkkeen, joten käytiin vielä illalla skoppeilla tallilla, jotta se pääsisi hetkeksi karsinasta pois. Ratsastin ilman satulaa ja hieman huvitti kun punnersin sinne selkään tynnyrin päältä ja poni lähti menemään kun itse roikuin siellä. Ollaan tosiaan aina satulan kanssa, jos näin käy, peruutettu ja paljon. Yleensä se seisoo kyllä ihan nätisti paikoillaan, mutta nyt taisi syy johtua ötököistä, jotka tekivät siitä vähän kärsimättömän.

Menin ensin ihan vaan käynti köpöttelyä ja sitten aloin vähän taivuttelemaan ja menin ravi käynti pysähdys siirtymisiä. Tällä kertaa jopa käynti siirtymiset oli sillä jo melkein heti tosi hyviä. Muodon kanssa piti olla tarkkana, kun poni olisi aluksi halunnut liikkua kuin hirvi. Dix oli kuitenkin tosi letkeä ja mukava, kauaa ei tosiaan menty mutta kuitenkin varmasti oli sillekin piristävää. Itselle ainakin tuli hyvä mieli, joskus tällainen rennompi humputtelu on tarpeen! :)

Huomenna postausta taas kuvien kanssa. Järkeilin nyt vain niin, että mieluummin kuvaton postaus kun ei postausta lainkaan. :p

2 kommenttia:

  1. Toi myötäysharjoitus on tosi hyvä! Tuosta sun versiosta ei selvinnyt teitkö paikallaan vai liikkeessä, mutta siis itse teen käynnissä minimalistista volttia samalla tyylillä. Teen sitä ihan enkkuheppojenkin kanssa. Käy tuon myötäämisen hakemisen lisäksi maastossa kuumenevan hepan rauhoittamiseen, alkuverkkaan ennen laukkaa, spinien harjoitteluun... Ehkä paras harjoitus mitä tiiän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa, auttaa moneen asiaan niin kuin sanoitkin. (: Tein pysähdyksessä, mutta välillä kun tuo rupesi liikkumaankin, annoin liikkua ja pidin käden reidellä. Kun se pysähtyi ja myötäsi, päästin paineen pois.

      Poista

Avaa suusi. :)