torstai 14. maaliskuuta 2013

Ratsastusta ihanassa ilmassa

Menin jo ajoissa tallille ja aloitin karsinan siivouksella, mikä oli tälläkertaa ihmeen siisti. Sen jälkeen hain varusteita karsinan viereen ja avustin yhtä tyttöä tarhoilla päin avaamalla sille porttia. Dixie sen sijaan leikki tarhassaan villihevosta ja paineli siellä yhden muun hevosen kanssa :D Kuitenkin tuli todella kiltisti mukaan.

Kun olin laittanut ponin kuntoon, lähdimme kentälle päin. En ollut ikinä ratsastanut Dixiellä siellä ennen, joten kävelin sitten maastakäsin kierroksen kentän ympäri ennen selkään nousua. Hevonen oli kuitenkin rento ja leppoisa, joten nousin oikeastaan heti kyytiin.

Aloitin tekemään tehtävää, jota tein jo perjantainakin. Eli ohjat ristiin kaulalle ja mahd. pitkiksi tietenkin. Toinen käsi pitää kummastakin ohjasta kiinni ja pitää kättään kevyesti nupin edessä. Kun käännetään hevosta, nostetaan vapaalla kädellä toisesta ohjasta ilmavasti niin kauan, että etuosa kääntyy.

Tunnilla oli lisäkseni vain yksi ratsukko, joten tilaa oli todella paljon ja muutenkin sain neuvoja hyvin. Dixie kääntyy näin oikealle puolelle vähän huonommin, joten sitä piti harjoitella vähän enemmän. Vasen alkoi mennä jo tosi pehmeästi ja hyvin ja oikealtakin tuli tosi hyviä käännöksiä aina silloin tällöin. Tätä treenatessa myös hoin itselleni, että jalat kiinni kylkiin, jalat kiinni kylkiin, mutta nyt ne tuntuivat jo ihan pysyvän kyljissä ilman sen enempää muistuttelemista.

Mentiin käännöksiä koko tunti auringon alla lumessa ja oli todella kivaa ja hyödyllistä! Opettaja sanoi minulle ja toiselle ratsastajalle tunnin jälkeen, että ratsastettiin pirun hyvin, joten kai me sitten oikeasti osattiin jotain :D Toivottavasti mennään perjantainakin kentällä ja silloin jo ravitreeniä. :)

Dixie sai hyvästä työstä leivän karsinassaan, mutta ei kyllä suostunut syömään sitä, vaikka yleensä onkin ne syönyt. Ihme poni, mutta on se vaan paras <3

Perjantaina menen taas tunnille, eli silloin taas postausta toivottavasti ajankohtaisten kuvien kanssa. Täytyy myös kysyä tänään joltain koulun jälkeen, heittäiskö ne mut agriin ostamaan Dixielle uuden riimun, koska vanha hankaa siltä turvasta karvat (ja on muutenkin käsittämättömän ruma!) :D

Vanha kuva mut <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)