sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Semmonen poni! [video]

Laitettiin tänään yhdessä Dixie äidin kanssa kuntoon ja suunnistettiin sitten kentälle päin. Kentällä oli pari liukasta kohtaa mitä piti varoa, mutta muuten se oli kuitenkin ihan hyvässä kunnossa. Äiti nousi ensin tamman selkään ja käveli varmaan jonkun vartin verran. Hyvät alkukäynnit siis. ;)

Äitin kävelyiden jälkeen menin itse selkään ja tein käynnissä kaulaohjaharjoituksia. Dixie aluksi matoili ja kokeili, onko pakko, mutta pikkuhiljaa useiden toistojen jälkeen alkoi kääntyä normaaliin tyyliinsä. Kun sujui mielestäni hyvin käynnissä, siirryin raviin.

Dixie tuntui koko ravailun ajan ihan mukavalta. Välillä se oli jopa eteenpäinpyrkivä ja liikkui omin jaloin. Joissain kohdissa se välillä yritti sammahtaa käyntiinkin, mutta pidin topakan linjan yllä ja ravasimme siis juuri niin kauan, kun halusin.

Ravissa Dixie kääntyi todella hyvin ja hetken ravailumme jälkeen äiti totesikin, että nyt se alkaa jo vähän astua takajalkoja alleen. Suorilla yritin saada sitä vähän pyöreämmäksi kaulasta ja välillä pyysin siltä lisättyä ravia. Pari kertaa se lisäsi ihan taakse nojaamalla ja pienellä naksutuksella. :)

Äiti otti videotakin, harmi ettei parhaimmat käännökset tulleet siihen. Mutta kuitenkin video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä teille materiaalia!



Ja tosiaan, ennen kuin joku ehtii huomauttaa, videolla jalkateräni on päin persettä. Kantapää on liian ylhäällä, en todellakaan tiedä miksi. :D Tätä täytyy alkaa ehdottomasti korjailemaan. Mutta kuitenkin olen tyytyväinen tähän ratsastuskertaan, Dixie toimi ajoittain todella hienosti ja hikosikin. On se vaan paras!

6 kommenttia:

  1. Eiks siel oo maneesii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohan siellä, mutta kenttä oli kuitenkin ihan ok kunnossa. Ja muutenkin oli niin aurinkoinen ja lämmin ilma, ettei maneesiin meno yhtään houkuttanut (varsinkin kun siellä pöllyää aika paljon.)

      Poista
  2. Kyllä ne jalat, istunta ja muut hienoudet ajan kanssa kohentuu. Tärkeintä on hyvä yhteispeli hevosen kanssa ja tuo minusta näytti siltä. Terv. Vanha lukijasi Oona.

    VastaaPoista
  3. Moi! Olit bloggerin "lukijalistan" mukaan liittynyt Matkalla maastoesteille-blogini seuraajaksi. Kuten varmaan huomasitkin, olin jo ehtinyt poistaa kyseisen blogin. Muutama päivä sitten rupesin katumaan, ja päätin palauttaa blogin - tosin uudessa osoitteessa. Blogger ei osoitteen vaihdoksen takia ilmoita sulle blogini uusista postauksista, vaikka lukijoiden joukosta löydytkin. Jos sua kiinnostaa meidän kuulumiset jatkossa, neuvoisin eroamaan lukijoista ja liittymään uudestaan, jotta blogger sitten jatkossa ilmoittaisi postauksista.

    Kiitos jo etukäteen, ja aurinkoista kevättä sulle! :)
    Mila (http://runojamila.blogspot.fi)

    VastaaPoista
  4. Kiva blogi! :) tsekkaahan munkin blogi joka kertoo vuonotammasta (:

    Http://pomonarkea.blogspot.com/

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)