maanantai 4. maaliskuuta 2013

Paljon asiaa ja video

Ensiksi superpahoittelut että olen ollut epäaktiivinen.Viikko oli kaikinpuolin aika kiireinen, ja noh.. Eipä ollut oikein kirjoitusintoakaan. Mutta nyt taas on ja lupaan, ettei enää koskaan tule tuollaisia taukoja. Mutta asiaan. :)

Viimeviikon sunnuntaina olin yhdessä äitin kanssa aamulla maneesissa ja tehtiin Dixien kanssa maastakäsin puomeja. Se kun vähän "ujosteli" niitä joskus selästä käsin, niin haettiin sille sitten lisää varmuutta maastakäsin. Hyvää liikuntaa sekä hevoselle että ratsastajalle ja taisihan tuokin ihan tykätä. Saatiin kyllä hyvät naurut, kun joskus Dixie ihan pokkana astuu puomin päälle, niin kuin se olisi tasaista maata. Osasi se kuitenkin mennä niitä hienostikin. Huomattiin myös, että se nostaa jalkojaan paremmin, kun menee vähän tavallista reippaampaa ravia.



Maanantaina olin Dixien kanssa tunnilla. Se sujui ihan ok, tehtiin taas askeltehtävää, eli kun hevonen ottaa askeleen tietyllä jalalla, pitää sanoa 'nyt'. Esimerkiksi pivoteissa tässä tehtävästä on hyötyä ja muutenkin ratsastajan tulisi tuntea ne hevosen jalat ihan istunnallaan!

Tuo tehtävä sujui hyvin. Kerran maneesin päässä tapahtui joku joukkopelästys ja Dixie hieman liioitteli ja veteli maneesin päästä toiseen päähän kiitolaukat. Jalustimet oli vähän hukassa, mutta selässä pysyin. Ei siis tarvitse kakkua alkaa vääntämään ;)

Perjantaina olin myös tunnilla ja se meni ihan metsään. Syy oli 100% ratsastajassa. Aluksi tehtiin taas askelia ja ne meni hyvin, mutta sitten kun piti alkaa tehdä 5 ja 6. pivotteja, jotenkin jännityin ja sehän sitten tarttui hevoseenkin. Mentiin sitten kahdeksikolle rentoutumaan, tehtiin ravi ja käynti ympyröitä. Rentous palasi molempiin ihan jo parin kierroksen jälkeen, joten täytyykin aina, kun usko meinaa ratsastajalta loppua, siirtyä hetkeksi tuttuun kahdeksikkoon.

Kuitenkin jotain hyvääkin, Dixie ei ole ikinä ennen ravannut noin kivasti kahdeksikolla. Ei yritellyt sammuakaan niin kuin joskus sillä on tapana luistaa.

Eilen, sunnuntaina, oli kisaharkat, josta jo viime postauksessa taisinkin teille mainita. Tarkoitukseni oli aluksi mennä pleasure ratsastusluokkaan, mutta koska tämän viikon tunnit kaivelivat, en sitten uskatautunut vielä noihin mennä. Äiti siis hoiti ratsastusluokat pleasuren ja horsemanshipin ja itse menin showmanship at halter maastakäsin luokan.

Piirsin teille nopeasti paintilla ekan showmanship at halter radan, mikä onnistui itseasiassa tosi hyvin. Ainut, mikä oli vaikeaa, oli paikallaan seisominen. Kisaharjoitukset kestivät aika reippaasti, mentiin kolmen aikaan maneesiin ja tultiin sieltä joskus seiskan paikkeilla. Dixie purki siis kyllästymistään näykkimällä ja steppaamalla. Mutta ekasta radasta saatiin kuitenkin paljon kehuja, että tyytyväinen olen. Tehtiin myös toinen rata, mutta ehkä olin itse siinä liian hätäinen ja se ei sujunut siksi aivan yhtä hyvin. Mutta siinäkin tuli hyviä siirtymisiä ja peruutuksia.
 
Toivottavasti jaksoitte lukea, tuli tekstipainotteista, kun kuvia ei löytynyt. Toivottavasti video vähän korvaa sitä! Nyt aikeinani on parannella reilusti ulkoasua, eli älkää ihmetelkö, miksi banneria ei välttämättä näy hetkeen.

2 kommenttia:

  1. Voihan tsiisus, uskalletaanko me Poksun kanssa tulla kisoihin ollenkaan kun te viette kaikki luokat? :D On Dixie kyllä hieno ja liikkuukin tosi kivasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin uskallatte, me ollaan Dixien kanssa vielä ihan alkutekijöissä, tasoa puska ö :DD

      Poista

Avaa suusi. :)