torstai 13. kesäkuuta 2013

Ekat laukat ja fiilistelyä

Tiistaina olin trail at handissa ja hyvin meni. Saatiin positiivista palautetta spineistä, että ne ovat parantuneet. Harjoitus on siis tuottanut tulosta :) Mentiin sillan yli, tehtiin puomitehtäviä, porttia, pujottelua yms.  Ja poni toimi oikein hyvin, taisi ihan nautiakin! Myös trailissa toimi äidillä kivasti.

Keskiviikkona olin tunnilla ja tehtiin niitä asioita, jotka olivat itselle vaikeita. Meillä se on tuo Dixien punkeaminen, joten sain tehtäväksi siis pivotteja ja sidepassia. Aina kun tulee kunnollinen, sitten raviin ja kun taas tahti huononee, punkee tai lösähtää käyntiin, siirrytään takaisin pivotille.

Sain taas muistutuksia pivottiin, eli kädellä pyydetään sivulle, ei ylös. Dixien takapää liikkui tosi kivasti kuitenkin pivoteissa ja ihmeen hyvin sidepassikin onnistui. Vielä kun saisi pään kunnolla taipumaan liikkeen suuntaan!

Tämän tehtävän jälkeen pääsin laukkaamaan. Opettaja sanoi, että voin kokea kulttuurishokin koska Dixiellä on todella iso liikkeinen, mutta  hyvälaatuinen laukka. Pyysin ponin ravin kautta laukkaan ja jösses. Ikinä en ole tuollaisessa laukassa istunut. Askeleet pompottivat ja hypin joka askeleella ilmaan kuin joku aloittelija. Jalustimet katosivat, mutta jatkoin laukkaamista. Dixie meni hyvin, kokosin sitä aina välillä ja pidin kädet tasaisina samalla yrittäen liimautua siihen satulaan kiinni. Ei tainnut onnistua kuitenkaan kovinkaan loistavasti. :D

Parin kierroksen jälkeen pyysin käyntiin ja uusi nosto. Se meni paremmin, mutta vieläkin oli istumavaikeuksia. Tässä tuleekin siis hommaa kerrakseen - opetella istua tuollaisessa itselle ihan oudossa laukassa.  Mutta huippufiilikset kuitenkin jäi, nämä kun tosiaan oli minun ekat laukat Dixiellä. Hassua kuitenkin, miten hevosen ravi voi olla niin tasaista että siellä pystyisi teetä juomaan ja laukka pompottaa noin. :D


Nätti otus <3


Tänään olin myös kesätöiden jälkeen tallilla. Siivosin ensin karsinan ja sitten hain ponin laitumelta. Sen riimu oli lojumassa siellä ruohon seassa joten oli varmaan ollut rajut leikit kavereiden kanssa. Kuitenkin se tuli tänään vastaan, pitkästä aikaa. Tallissa varustin sen nopeasti ja suihkutin vähän effoliakin.

Kentällä menin ensin pitkin ohjin käyntejä ja sitten aloin tekemään pivotteja. Aina pivotin ja sidepassin tehtyä (mikäli menivät hyvin) siirryin taas raviin, eli tuo tuttu tehtävä. Välillä ravailin myös puomien yli ja nyt Dixie nosti tosi tarkasti jalkojaan, mitä se ei aina maastakäsin jaksa tehdä. Poni alkoi loppuvaiheessa tuntua tosi hyvältä ja lopetin sitten siihen. Olisi tehnyt mieli kyllä laukatakin, mutta ajattelen nyt niin, että järkevämpää ensin harjoitella tuota laukkaamista tunneilla ja sitten vasta siirtyä itsenäisestikin siihen.

Niin ja nyt on varmistus, pääsen tuleviin kisoihin! :)

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja onnea kisoihin!:) Nuo pivotit mitä lie on mulle kyllä ihan siansaksaa, kun en tiedä länkästä mitään:D Voisitko vielä vähän selitää tyhmälle näitä termejä? :D
    https://www.facebook.com/groups/220441354639354/?fref=ts

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Voisin joskus toteuttaa semmoisen selityspostauksen, vaikkei se kyllä kauheasti innosta, koska selittäminen on paljon vaikeampaa kuin tekeminen :D Enkä rehellisesti edes tiedä, muistanko kaikkia, kun on tullut nyt treenattua vain ykkös ja kakkospivottia.
      Miksi muuten laitoit linkin myyntisivulle? :D

      Poista
    2. Okei:) En minä tiedä?:OO Katoin kun tää oli julkastu et mikä toi on:D En ollut mitään linkkiä laittanut, outoa? :O

      Poista
  2. Minäkin kannatan selityspostausta :D Tosi kiva että pääset kisoihin :) Onnea siis niihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kai minä joudun sen sitten lähiaikoina toteuttamaan :D Kiitoksia!

      Poista
  3. Voithan toteuttaa selityspostauksen vaikka niin, että etsit youtubesta videon, jossa selittämäsi tehtävä toteutetaan oikein. Siis jokaiselle länkkä sanalle oma video :D Vois olla tosi kiva.

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)