lauantai 22. kesäkuuta 2013

Laukkailua ja kisatreenailua

Torstaina olin Dixien kanssa tunnilla ja aloitin ykkös ja kakkospivoteilla, sidepassilla ja sitten raviin. Se tehtävä auttaa Dixien punkemiseen ja saa sen ravaamaan parempaa tahtia. Aluksi poni taas hössötti, unohdin suihkuttaa ötökkämyrkkyä ja se tuntui keskittyvän ötököihin enemmän kuin minuun. Se parani kuitenkin, kun tein suoria linjoja ja kääntelin aktiivisesti sitä eri suuntiin.

Tämän jälkeen tehtäväni oli nostella laukkoja vasempaan kierrokseen. Vasen kierros on Dixiellä yleisestikin parempi, joten siitä oli hyvä aloittaa. Nostin ravissa, eikä siihen Dixiellä tarvitse oikeastaan kuin pieni pusuääni, jalan pieni taakse siirto ja taakse nojaus. Se nosti laukat tosi nätisti ja nyt istuin siellä paremmin - vaikkakin edelleen oli ihan tarpeeksi vaikeaa, kun toisella on niin isoliikkeinen laukka. Käyntisiirtymät eivät onnistuneet aina niin hyvin, vaikka Dixie onkin tosi herkkä istunnalle. Kun viime kerralla laukassa nojasin kerran ihan hiukan eteen, Dixie siirtyi automaattisesti käyntiin. Nyt se teki samaa, mutta vähän laiskemmin, joten usein jouduttiin peruttelemaan.

Välillä jos Dixie yritti ennakoida ja lähteä itse, tein pivotin. Kuitenkin vasempaan kierrokseen laukat sujuivat todella hyvin, sain välillä jo ihan hitaampaakin laukkaa. Varmaan kymmenen noston jälkeen käveltiin välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa.

Oikea kierros on Dixielle vaikeampi, koska siinä se yrittää erityisesti punkea. Niin myös tällöin. Eka nosto oli tosi hyvä, mutta seuraavalla nousi väärä ja otin sen alas. Se yritti taas lähteä itse, joten sain ohjeeksi tehdä pivotin ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Kerran laukassa se myös heitti ihan kunnollisen pukin, mutta tein siihen heti sitten pivotin ja nostin uuden. Lopetettiin sitten hyvään laukkaan. :) Oli  siis todella onnistunut tunti ja oon ihan huippu fiiliksissä!
´
Perjantaina olimme äidin kanssa aamulla tallilla. Siivosimme ensin karsinan ja pestiin vesikuppi, ennen kuin lähdimme hakemaan ponia laitumelta. Ei se vastaankaan tullut, mutta ei lähtenyt onneksi karkuunkaan.  Kentällä ensin äiti ratsasti sillä, teki horsemanship rataa ja itse yritin sanoa virheistä. Kuitenkaan äiti ei kovin kauaa mennyt, koska ensiviikolla olen rippileirillä ja se saa omia Dixien silloin täysin itselleen :D

Jalkaongelmaa :s



Itse aloitin taas meille hyväksi todetusta verkkaus tehtävästä, suorista linjoista ja pivoteista. Poni oli todella ärsyttävä alkuun, kaahaili ja meni kuin laama. Miljoonan tsiljoonan toiston jälkeen se alkoi kulkea taas hyvin. Ravailin välillä puomien yli ja yritin säätää niille ravin tahdin sopivaksi. Liian hitaasta ravista kun poni ei pääse lyllertämään niistä yli, mutta liian reippaassa se taas kompuroi. Välillä jouduttiin palaamaan pivotille, mutta muuten meni todella hyvin. Siirtymiset oli tosi teräviä ja puomien yli se meni välillä todella hienosti. Käveltiin myös kerran sillan yli ja sekin meni no problem. :)




Olen muuten tilannut bootsit, sitten kun ne tulevat, niin laitan kuvaa. Ihanaa vihdoinkin saada kunnon kengät, ettei tarvitse enää noita horzen kenkiä sietää. Alla on myös luokat, joihin Dixien kanssa ensiviikon kisoihin osallistun. :)

Sari  - My double star dixie luokat
 lauantai:
Trail at halter SRL open
Western pleasure, Open, AA, walk & trot
 
Luokat sunnuntai:
Western pleasure, youth, AQHA
Western pleasure, youth, AQHA - novice
Youth classes halter:
aged mares
aged mares - novice
Western horsemanship youth, AQHA - novice
 

<3

4 kommenttia:

  1. Mistä tilasit bootsit :) ? Ihan mielenkiinnosta kysyn

    VastaaPoista
  2. kiva postaus! (: mitä muuten tarkoittaa pivotti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellainen ratsastettava liike :D Vaikea selittää :D

      Poista

Avaa suusi. :)