sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kahden päivän kisapostaus

Noniin, eli nyt on kisat virallisesti takanapäin. Treenata en siis näihin ehtinyt, kun rippileiriltä pääsin lauantai aamulla, eli paria hassua tuntia ennen kisojen alkua. Onneksi oli kuitenkin hyviä verkkamahdollisuuksia ennen luokkia.

Lauantaina kisat alkoivat kahdelta ja ensimmäinen luokka, johon Dixien kanssa osallistuin, oli showmanship at halter. Showmanship on laji, jossa arvostellaan esittäjän taitoa esittää hevosta. Radassa oli käyntiä, jogia, jalkojen tasa-asetus, 90 asteen spini ja hevosen mitan peruutus. Tämä sujui erittäin hyvin, Dixie teki todella hyvät spinit ja siirtyi askellajista hyvin toiseen. Tässä lajissa tulimme toiseksi ja saimme sinisen ruusukkeen ja pesusieniharjan. Hyvin onnistunut aloitus siis, ei voi olla kuin tyytyväinen ponista! Alla video showmanshipistä ja pari kuvaa. Parempia kuvia on tulossa, kun niitä kuvaajilta saadaan. :)




Tyytyväiset!

 
Showmanshipin jälkeen menimme nopeasti vaihtamaan halterkamat satulaan ja suitsiin. Seuraava luokkani oli pleasure, eli ratsastusluokka. Meillä oli hyvin aikaa verkata kentällä ennen suoritusta ja poni tuntui alkuun reippaalta. Se käyttäytyi myös super asiallisesti, kerran vähän pörisi jollekin kameratyypille, mutta muuten ei välittänyt mistään.
 
Pleasuressa kaikki ratsukot ovat samaa aikaa kentällä ja menevät tuomarin määräämään suuntaan tuomarin määräämää askellajia. Olin walk ja trot pleasuressa, koska Dixiellä olen laukannut vasta sen verran, etten vielä ihan uskaltanut mennä laukkapleasureen. Mutta ensivuonna toivottavasti sitten sinne.
 
Lisää kuvia toivottavasti saadaan myöhemmin :)
 
Kun se alkoi, Dixie liikkui hyvin eteen, oli ihmeihme enemmin reipas kuin laiska. Lisäykset onnistui superhyvin, ja muutenkin siirtymät yms. ei ongelmaa, mutta taisi vikana olla enemmän se, että joka hetki ei poni kulkenut muodossa vaan välillä pää oli ties missä.
 
Tässä ei sijoituttu enkä tiedä, kuinka mones oltiin. Itse olen kuitenkin ihan jees tyytyväinen. Tämän luokan jälkeen äiti meni Dixiellä horsemanship radan ja ei sijoittunut, mutta sekin meni silti hyvin, kun puhdas rata.
 
Lauantaina mun viimisenä luokkana oli trail at hand. Eli trailia maastakäsin siis. Tässä oli puomeja, laatikko, jossa piti tehdä spini (oli muuten paaljon kapeampi laatikko kun oltiin ikinä harjoiteltu ja silti meni kolauttamatta!)  ravipuomeja, silta, peruutusta ja meidän vaikein tehtävä: portti. Rata meni hyvin, ainoat "huonot kohdat" tuli parilta puomilta, kun poni sekosi askelissa ja sitten portissa meni peruutus vähän vinoon. Ei sijoituttu, enkä tässäkään vielä tiedä, kuinka mones olin. Ihan tyytyväinen kuitenkin tähänkin rataan olen.
 
Sunnuntaina alkoi aamulla ensimmäinen lajini, aged mares, tietyn ikäisten tammojen halterluokka. Halterissa arvostellaan nimenomaan hevosta. Teimme jokainen vuorollaan tuomarin ohjeiden mukaan pienen radan ja sitten aseteltiin hevoset seisomaan jalat tasan ja tuomari tuli kiertämään. Käski näyttää myös hampaat ja siinäkin Dixie oli kiltisti. Se seisoi myös tosi kärsivällisesti paikallaan ja käyttäytyi muutenkin tosi hyvin.
 

 
Tässä luokassa tultiin neljänneksi ja ratsukoita tässä oli siis kuusi kappaletta. Saimme valkoisen AQHA ruusukkeen. Tämän luokan jälkeen oli äitin joku samanlainen halter, jossa poni tulikin toiseksi (kolme kilpailijaa) ja sai kaksi ruusuketta ja grand mare tittelin. Äiti oli myös jossain muussa halterissa ja siinäkin tuli Dixien kanssa toiseksi ja taas kaksi ruusuketta. Ruusukehai poni :D
 
Päivän viimeinen luokkani oli showmanship at halter. Tämä on ainoa rata näistä kisoista, mikä jäi ketuttamaan omaan suoritukseeni. Olisin pystynyt parempaakin ja hätäilin itse spinissä, mikä sai Dixienkin sekoittumaan. Ja viimeinen raviosuus ei alkanut ihan niin hyvin, kun sen olisi kuulunut. Lähinnä siis omia mokia, Dixie meni kyllä kokoajan niin hyvin ettei mitään valittamista. :)
 
Oman showmanshippini jälkeen äiti oli kahdessa muussa showmanshipissä ja sai kummastakin ruusukkeen - AQHAN luokissa kun kuusi ekaa sijoittunutta ne saa. Kummatkin meistä, minä ja äiti, oltiin viidessä luokassa tänä viikonloppuna ja ihan hyvin siis kummallakin sujui.
 
 
Tältä näyttää Dixien karsinan ovi, mutta tästä puuttuu lauantain sininen ruusuke. Poni oli tosi hieno ja muutenkin kisat sujuivat hyvin ja kivaa oli! Ensivuonna uudestaan ja sillon enemmän noihin ratsastusluokkiin. Kuvia laitan lisää heti jos/kun niitä saan. Mitäs tykkäsitte? Ja kysykää jos joku jäi epäselväksi :)
 
Omat tulokseni lyhyesti joka lajista
Showmanship at halter sija 2 (4 osallistujaa)
Walk ja trot western pleasure sija 5 (6 osallistujaa)
Trail at halter sija 3 (4 osallistujaa) pisteet 119
Open aged mares halter sija 4 (6 osallistujaa)
Showmanship at halter sija 3 (4 osallistujaa)
 


3 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa, teillähän meni upeasti! :) Oli selkeä postaus, varmasti enkkuratsastajallekin helppo lukea ja ymmärtää, kun olit selittänyt yksinkertaisesti mitä missäkin lajissa tehdään/arvostellaan. Ilmeisesti ei enää tällä kaudella uusia kisoja, vai? Ens vuoteen sitten! :)

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)