torstai 6. kesäkuuta 2013

Maanantain tunnista ja vähän muustakin

Maanantain tunnilla teimme yllä olevaa horsemanship rataa. Ennen rataa tietysti verkkasimme ja menimme ilman jalustimia, jotta saataisiin jalka oikeaan paikkaan - todella taakse siis. Sitä oli aika haastavaa pitää siellä ja ratsastaa samalla hevosta pehmeämmäksi. Dixie alkoi mennä paremmin ja käyntisiirtymiset onnistui niin hyvin, ettei tottakaan.

Teimme radan kolme kertaa. Ekalla kerralla voltti meni vähän huonoksi ja HUOM. Tuolla lukee spini, mutta tarkoitin siis etuosakäännöstä, sekin meni huonosti. Seuraava kierros meni parhaiten, voltista tuli hyvä ja peruutus oli tasan neljä askelta. Kolmas kierros taas laittoi hevosen ja ratsastajan hermot koville. Ötököitä oli paljon ja aloitus tötteröllä Dixie vain peruutti taaksepäin. Tein sitten kunnon pivotin ja palattiin takaisin tötterölle. Tietenkin se alkoi taas pakitella, joten jälleen kunnon pivotti. Sen jälkeen päästiin aloittamaan, mutta voltin kohdalla taas tapahtui jotain ja opettajakin huusi että tee pivotti. Tässä radassa ainut ja paras onnistuminen oli etuosakäännöksessä, joka oli kuulemma todella hyvä. Mutta muuten koko rata meni vähän niin ja näin, mutta huomasinpa taas, että pivotit ovat tärkeitä ja niitä pitäisi vieläkin enemmän tehdä.



Tunnin jälkeen Dixie näytti tältä
 Tiistaina olin kesätöiden jälkeen päivällä maastakäsittelemässä ponia. Mentiin rennosti ensin kenttää ympäri ja sitten vähän taivuteltiin päätä kummallekin sivulle. Teimme myös spinejä ja jalat tasan pysähdyksiä, mutta enimmäkseen juostiin ja käveltiin sinne tänne. Oltiin ainoat kentällä ja poni seurasi taas tosi hyvin perässä. Halusi halia koko ajan ja oli muutenkin tosi ihanalla päällä. :3



 
Eilen olin ratsastamassa ponilla ilman satulaa, käveltiin maastakäsin alkukäynnit ja sitten pomppasin selkään. Poni ei pysynyt taaskaan selkään noustessa paikallaan, joten peruutettiin. Ratsastin varmaan vain jonkun parikyt minuttia, ravailin ympyröitä ja tein vähän pivotteja. Poni tuli kuitenkin hikeeen.
 
Tänään taas menen tallille ratsastamaan, mutta vieläkään ei taida tulla kunnon ratsastuskuvia. :s Mutta nyt sommarjobbaan, moips!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)