lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 13


Tämäkin luukku tuli päivää myöhässä, mutta nyt se kuitenkin on täällä. Tämä luukku sisältää jo monia blogeja kiertävän haasteen, jonka päätin nyt itsekin tehdä.

"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut." Haastan kaikki lukijani, jokainen saa tehdä jos tahtoo.



Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta
Dixie on Quarter-tamma. Tasoa on mahdoton määritellä mitenkään HeC menetelmillä, kun on lännenratsu kyseessä. Pohkeenväistöt, etu-takaosakäännökset, vaihdot yms onnistuu. Luonteeltaan ihanan seurallinen, jos ei saa huomiota alkaa "nyplätä" hiuksia tai hamuilla selkää. Haukottelee yleensä vähintään pari kertaa ennen tuntia, tunnin aikana ja jälkeen - mikä ehkä selittää sen, miksi niitä haukottelukuvia tästä blogista löytyy.. Satulavyön kiristyksestä ei tykkää, mutta muuten kaikki toimenpiteet onnistuu. Käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa fiksusti.

Hevoset vai ponit? Miksi?
Tämä oli vaikea kysymys! Minulle tärkeämpää on se luonne, eikä onko hevonen vai poni. Én ole kuitenkaan ikinä innostunut siroista poneista, esim. pienistä New Foresteista. Yleensä shettikset tai russit ovat olleet poneista suosikkejani, eli sellaiset vankat, mutta pienet ponskit. Kuitenkin sanoisin, että hevonen, mutta kuitenkin joku 150cm korkea sellainen. Eli Dixie, juuri sopiva! ;)


 

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
2010-2012 vuosina silloinen liikutusponini, Pippuri-shettis, jolla pääpainotteisesti maastoilin. Oli todella huippu maastossa, ei säikkynyt mitään ja oli varma, vaikka shettismäisiä metkuja välillä löytyikin.


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko (jos on kengässä?)
Jaa-a, kummatkin vaihtoehdot toimii eri hevosilla ja ihmisillä. Mulla ei ole tähän mitään mielipidettä, jokainen tekee miten parhaaksi näkee. Dixiellä on kengät etujaloissa kantahokeilla, takajaloissa ei ole kenkiä. Ja noloa myöntää, mutten ole koskaan katsonutkaan niiden kokoa. :D

Klippaus - puolesta vai vastaan?
Tähänkin vähän sama kuin ylempään, jokainen tekee niin kuin itse haluaa ja hevoselleen sopii. Dixieä ei koskaan tulla klippaamaan, koska siihen ei ole mitään tarvetta.

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Dixie tarhaa aina laumassa. Meille tultuaan se taisi pari päivää olla yksin tarhassa, mutta siitä lähtien se on ollut aina monen muun kanssa. Yleensä sillä on n. 3-5 tarhakaveria. Jos hevonen ei ole ori eikä se tapa toisia hevosia, mielestäni kannattaisi päästää hevonen tarhaamaan laumaan, kun laumaeläinhän se joka tapauksessa on.

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri?)
LUONNE! Ihan selvä juttu. Mitä tekisin hevosella, joka on maailman kaunein, mutta sekopää käsiteltäessä ja ratsastaessa? Niin, en mitään. Ei kai kukaan tähän oikeasti vastaa että väri? :D




Millainen on hyvä hevosblogi?
Kirjoitustaito hallussa, blogin ulkoasu ei tapa silmiä ja edes välillä kuvamateriaalia. Kirjoittaa mielenkiintoisesti eikä liian kaavamaisesti. Eikä liikaa hymiöitä. Tärkeintä on varmaan juuri se sisältö.

Pahin tippumisesi?
Mitään kauhean pahoja ei ole onneksi ollut. Kerran tipuin silloiselta liikutushevoseltani maastossa ja se pääsi irti. Silloin pahin huoli oli, jääkö se auton alle, mutta onneksi sain sen kiinni ja se oli ihan kunnossa.

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Se omistaa kolme: toppaloimen, sadeloimen ja fleecen.



Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Yleensä n. 6 kertaa viikossa.Yleensä vapaapäivinä tehdään maastakäsittelyä tms.

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Täytyy sanoa, että musta on tullut varovaisempi. Maastakäsin voin käsitellä ihan ongelmitta hevosia, mutta uusien hevosten selässä olen aluksi varovaisempi.


Mitäs piditte? Toinen luukku tulee myös tänään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)