torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 18-19

 
Tämä on siis kahden luukun postaus, kun eilen ei tullut kirjoitettua. Sovitaan vaikka että luukku 18 on ratsastusasiaa ja luukku 19 on kuvia.
 
 Olin Dixiellä tunnilla ja harjoiteltiin aluksi aika tärkeää juttua: yhdenohjanpysäystä. Ensin paikallaan, ohjat löysiksi ja pidetään niiden keskikohdasta yhdellä kädellä kiinni. Toinen käsi liukuu toista ohjaa alemmas ja ottaa käden polven yläpuolelle kiinni. Se on siinä niin kauan, että hevosen pää myötää. Ei haittaa, vaikka hevonen alkaisi aluksi pyöriä, pidät vain ohjan polven yläpuolella kiinni. Heti kun hevonen myöntää, paine poistuu eli päästät ohjan löysäksi.
 
Kun tämä paikallaan onnistui, tein käynnissä. Jossain satunnaisissa kohdissa vain pyysin käden polven yläpuolelle ja aluksi poni pyöri, mutta ymmärsi idean sitten, pysähtyi ja taipui. Tätä tehtiin monta toistoa kummallekin puolelle, Dixie ei pyörinyt enää kuin ehkä kerran ja tehtävä alkoi onnistua. Tärkeä taito kaikille ratsastajille! :)
 
Loppu tunnin tein ykkös- ja kakkospivotteja, jotka pyörivät ja taipuivat tänään mukavasti. Jotain kehitystä on siis tapahtunut, koska kesällä ne olivat raskaita tehdä ja nyt D tekee ne tosi hyvin, vaikkakin toinen puoli on edelleen hitusen hankalampi.
 
Sitten luukku 19, eli kuvia, joita whatsappini on täynnä. Meillä on siellä ryhmä, jossa lähetellään yleensä aika paljon myös erilaisia kuvia, joten kännykkäni muisti on aika kovilla. Tässä näitä meidän elämän totuuksia.
 
 
 



 





 






 



 





2 kommenttia:

Avaa suusi. :)