torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 5


Ensin muistutuksena, kurkkaapa edellinen postaus, siellä kisa, josta voit voittaa blogiarvostelun! Mutta asiaan, eli tämän päivän luukku sisältää ihan tavallisen kuulumispostauksen. Tekstiä on jonkin verran ja kuvia ei valitettavasti yhtään, mutta ehkä viikonloppuna tilanne paranisi. :)

Viime viikon perjantaina laitoin Dixielle kantahokit, kaksi hokkia kumpaankin etujalkaan ja ne ovatkin tulleet ihan tarpeeseen näin liukkailla keleillä. Tarhasta hakiessa se tuli kiltisti jopa vähän vastaan ja luisteltiin sitten yhdessä tallille. Ratsastajakin saattaisi kaivata hokkeja ;)

Annoin Dixien syödä harjauksen ajan ja laitoin sen sitten vasta satulaa laittaessa kiinni. Satulan laitettua se sai jatkaa syömisiään hetken, ennen kuin sai suitset päälleen ja sitten maneesille tunnille.

Alkukäyntien jälkeen aloin tekemään suoria linjoja ja korjauksena vitos- ja kutospivotteja. Yritin kiinnittää huomiota että käyttäisin tilaa paljon hyödyksi - viimeksi kun jäin enemmän pyörimään yhteen kohtaan. Aluksi sain korjata koko ajan, Dixie käveli liian kovaa, pää pystyssä ja kääntyi erittäin huonosti.

Kun Dixie alkoi mennä käynnissä paremmin, aloin ravata. Tein paljon pivotteja huonoista kääntymisistä ja ilmeisesti ne onnistuivat tosi hyvin! Joskus tein nämä pivotit väärin, eli pivotin jälkeen päästin hevosen kävelemään pois, vaikka sen kuuluisi jäädä odottamaan paikalleen. Nyt sain korjattua tämänkin virheen ja pivotit tulivat (useimmat siis) alusta loppuun hyviksi. Nyt Dixie jäi odottamaan itsekin pivottien jälkeen, eikä lähtenyt liikkumaan mihinkään päin ilman lupaa.

Ravi sujui myös niin, että olen tyytyväinen. Rentoa ja etenevää ravia ja ravissa se kääntyi melkein jopa paremminkin kuin käynnissä. Tyytyväinen siis olen :)

Vanha kuva, mutta on se niin nätti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)