tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 10


Luukku kymppi sisältää postauksen, minkä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Eli aiheena on tosiaan siis istuntani kehitys. Tai ehkä suurimmalta osalta ongelma oli jaloissa. Mutta aloitetaan!


 
 


 
 
Yllä pari keväällä otettua kuvaa. Moni varmasti heti kiinnittää huomiota jalkoihini. Tosiaan, talvella ja keväällä en edes itse tiedostanut, että jalkani ei ollut niin kuin sen pitäisi olla. Senhän pitäisi olla suoraan alaspäin, mutta minulla jalka oli meni melkein automaattisesti tuohon tökeröltä näyttävään koukkuun.

Mistä se johtui? Ei tietoa. Tältä kuitenkin vielä keväällä ratsastukseni näytti. Istuin muuten ihan kunnolla, mutta jalat olivat kuten olivat. Jossain välissä kuitenkin keväällä opettajat alkoivat huomauttamaan ja välillä tuntini olivat ihan kokonaan istuntatunteja. Minun käskettiin ottaa jalustimet pois ja venyttää jalkoja reisistä asti mahdollisimman taakse, mikä venyttää reisilihaksia. Tätä tein yleensä alku- ja loppukäynneissä.

Aloin myös tunneilla ja tietenkin itsenäisesti ratsastaessa keskittymään, että jalkani olisivat suorina. Kun ratsastin itsenäisesti, käskin yleensä äidin aina huutaa, jos jalkani asento alkoi harhailemaan. Pikku hiljaa käynnissä jalka alkoi pysyä oikealla paikallaan ihan ajattelematta. Sitten myös ravissa. Laukassa se ei vielä niin täydellisesti pysy, mutta kaksi kolmesta askellajista jo kunnossa, joten eiköhän se jalka pian kolmannessakin pysy. :)




 
 


 
Jotain eroa näissä ja kahdessa ylhäällä olevassa kuvassa? ;) Onneksi on, koska jalkojeni asento oli todella kamala silloin yhdessä vaiheessa. Nyt olen niihin jo aika tyytyväinen, kun ne pysyy jo ihan itsestään oikeassa asennossa. Laukassa pitää vielä treenata, mutta ehkä ensin isoin asia on oppia kunnolla istumaan siellä paremmin ennen "hienosäätöjä".

Millaisia istuntaongelmia teillä on ollut ja miten olette niistä päässeet? :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin ootte kehittyny! (:

    Ittellä ongelmana oli ihan aluksi, se kun katsoin alas, sitten tuli epäsopivan turvaliivin takia etukeno, joka onneksi lähti pois jättäessäni turvaiivin pois (kesä 2011?) . Sen jälkeen kädet ja kun kädet hyvin, niin jalat... Tällä hetkellä ei yhtä isoa istuntaongelmaa, mutta ehkä jalan rentous on alkanut taas häviämään, eikä ulko-ohja ole ajoittain tarpeeksi tuntumalla... Pikku vikoja, mutta vaikuttavat poniin ja ovat onneksi korjattavissa! (:

    tulipas pitkä xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja mukavaa saada tällainen pitempi kommentti :)!
      Tuo katse on myös itsellä ei varsinainen ongelma, mutta kuitenkin pitäisi välillä muistaa nostaa nenä niskasta. Varmaan aika yleinen juttu monilla muillakin :D Onneksi tosiaan näitä voi aina korjailla :)

      Poista

Avaa suusi. :)